Hirdetés

Apple megkezdte a MagSafe cseréjét



|

Az Apple egy per eredményeként megkezdte az elöregedő hálózati adapterek cseréjét. Itthon vajon élhetnek majd vele a felhasználók?

Hirdetés

Az Apple MagSafe kábele megjelenése idején számos korábbi problémát orvosolt, de ezzel együtt újabbakat is generált. A legnyilvánvalóbb probléma már az első generációs adapterek körében jelentkezett, és előfordulásának gyakorisága a későbbiekben is olyan mértékeket öltött, hogy az Apple 2008-ban megkezdte az adapterek ingyenes cseréjét.

 

Tavaly az Apple feltehetőleg már azért dolgozta át a MagSafe csatlakozókat, hogy csökkentse az adapterek fizikai torzulásának esélyét. Az évek múlásával eközben a legtöbb MacBook és MacBook Pro MagSafe MPM-1 ("T") hálózati adapterének a garanciája elévült, de a régi típusú csatlakozóval rendelkező felhasználók szerencsésnek érezhetik magukat, mivel a cég megindította a MagSafe hálózati adapterek csereprogramját.

 

 

 

 

A cég a csereakciót nem sokkal egy per lezárását követően kezdte meg, melyben az említett elhasználódott kábelek ügyében hoztak ítéletet. Ennek értelmében az Apple nem csak a sérült adaptereket köteles kicserélni, de bizonyos esetekben visszatérítést is kell nyújtania, melynek mértéke főleg attól függ, hogy az érintett gépek újdonsült tulajdonosainak mennyi idő elteltével volt szüksége a hálózati adaptereik cserélésére. Amennyiben a MagSafe MPM-1 ("T") hálózati adaptert a gép megvásárlását követő egy éven belül cserélni kellet, akkor maximum 79 dollárt kaphatnak vissza a felhasználók. Ha a megvásárlást követő második évben került sor cserére, akkor 50 dollárt juttat vissza az Apple, de amennyiben a csere a harmadik évben vált szükségessé, akkor az összeg 35 dollárra zuhan. A visszatérítésre és/vagy a cserére jogosultak köre emellett kellőképp meghatározott. Egyelőre sajnos csak az Egyesült Államok területén élő, meghatározott géptípussal rendelkező tulajdonosok élhetnek a lehetőséggel.



A sérülés meghatározása az érintett termékek esetében szintén kellőképpen specifikus: anyag fáradás. Így ha más jellegű behatások érték korábban az adaptert, akkor az Apple nem nyújthat térítésmentes kellékcserét. A jogosultakra vonatkozóan azonban azt egyelőre még nem tudni, hogy a MacBook tulajdonosok régi MagSafe-jeit a cég újakra vagy hasonló (de új csatlakozós) modellekre cseréli-e.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.