Hirdetés

ARM processzort kaphatnak az Apple számítógépek?



|

Pletykák szerint már több asztali gép és laptop is tesztelés alatt áll.

Hirdetés

Jó ideje szóbeszéd tárgya, hogy az Apple gondolkodik a jelenlegi számítógépeiben használt Intel x86-os processzorok lecserélése mellett, a vállalat a mobil eszközeiben bevált ARM architektúrára állna át. A radikális váltás nem lenne precedens nélküli az Apple történetében, ugyanis a Mac számítógépek 2006-ban váltottak a PowerPC architektúráról a jelenleg használt x86-osra.
 

Hirdetés


A MacBidouille francia almás blog most elég nagy bombát dobott, ugyanis megbízható forrásra hivatkozva azt állítja, hogy az Apple számos ARM processzoros számítógépet tesztel, ráadásul a megfelelő teljesítmény elérése érdekében a prototípus termékekbe több központi egység került. Az operációs rendszerük állítólag a Mac OS XI (XI=11), ez minden bizonnyal nagyrészt a jelenlegi Mac OS X új architektúrára átírt változata. A hírek szerint az eszközök áttervezett billentyűzettel, továbbá a jelenleginél nagyobb Magic Trackpad touchpaddel rendelkeznek.


A forrás szerint tesztelés alatt álló konfigurációk:

– iMac: 4 és 8 darab processzor, egyenként 4 maggal
– Mac Mini: 4 processzor, egyenként 4 maggal
– 13 colos laptop: 4 és 8 darab processzor, egyenként 4 maggal


(Forrás: MacRumors)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.