Hirdetés

Artsy, Shapes Music, MashupDJ - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Egy kis művészet, egy kis sport, egy kis zene és egy kis film is jutott október első hetére.

Hirdetés

Lassú heteken vagyunk túl, igen kevés kiemelkedő alkalmazás jött az App Store-ba, a fejlesztők inkább a már meglévő appjeik iOS 7-re való optimalizálásával voltak elfoglalva. Most viszont kezd helyreállni a rend, megint beindul a gépezet, végre van mivel kényeztetni készülékeinket. Lássuk hát, mit hozott október első hete az iOS felhasználók számára.

Hirdetés

Artsy - iPhone, iPod touch - ingyenes

A művészeti alkotások kedvelőinek szól az Artsy, amit a világ több múzeumában (például a Guggenheimben, a British Museumban vagy az SFMOMA-ban) is kifüggesztettek a falra, hogy bárki megtekinthesse a képek olyna részleteit, amik első ránézésre elkerülték a figyelmét. Az ingyenes alkalmazásban több mint 60000 művészeti alkotás található meg, amiket nem csak megtekinthetünk, de megtudhatunk róluk minden infót, sőt, néhányat meg is vásárolhatunk. Beállíthatjuk kedvenc művészeinket, és értesítést kaphatunk arról, ha új alkotásuk válik elérhetővé.

Shapes Music - iPad - 4,49€

Szinte minden hétre jut valami zenés app, amire érdemes odafigyelni, és ez most sincs másképp. A Shapes Music amolyan szórakoztató oktatószoftver, melynek segítségével megtanulhatunk egy virtuális szintetizátoron játszani, előképzettségtől függetlenül. Rengeteg ismert és kevésbé ismert szám érhető el benne, amiket a YouTube-ról húz be, így elengedhetetlen az állandó internetkapcsolat. Bár az ilyen alkalmazásokkal a legtöbben otthon, Wi-Fi-dús környezetben kapcsolódnak ki, úgyhogy ez igazából nem is probléma.

 

Pumatrac - iPhone, iPod touch - ingyenes

A Nike már régóta rendelkezik olyan alkalmazással, ami a sportoló iPhone tulajdonosoknak kíván segíteni, de mostanra a Puma is elérkezettnek látta az időt, hogy előálljon valamivel. A felhasználóbarát, letisztult dizájnnal rendelkező alkalmazás nem csak egy szimpla stopper, ugyanis hasnzálatával arról is információt kaphatunk, hogy a környezeti változók (az időjárás, a hét napja, illetve maga a helyszín, ahol tartózkodunk) és a személyes viselkedés (a választott zene, a közösségi hálózaton való aktivitás) hogyan hatnak a teljesítményre. Megtudhatjuk, hogy milyen zenére futunk gyorsabban, melyik nap sportolunk többet, hány kalóriát égettünk, milyen tempóban milyen távolságot tettünk meg. Minden futás végén kapunk egy pontszámot, valamint megoszthatjuk kedvenc útvonalainkat a többi felhasználóval, hogy ők is tudjanak arról, hol a legjobb futni a városban. Az egészet megkoronázza, hogy az app teljesen kompatibilis a Pebble okosórával, akinek birtokában van egy ilyen eszköz, mindenképp válassza a Pumatrac-et. 

MashupDJ - iPad - ingyenes

Még egy zenei alkalmazás kezdő muzsikusoknak. A MashupDJ a fent említett Shapes Music-kal ellentétben nem a tanulást segíti, inkább kísérletezgetésre való. Több mint száz előadó (köztük a Bad Company, a Blue Oyster Cult és a New Kids on the Block) számaihoz férhetünk hozzá teljesen ingyen, melyek közül kettőt kiválasztva megalkothatjuk saját mixeinket. Egy nagyon egyszerű felületen láthatjuk a sávokat, az app pedig segít abban, hogy apró trükkökkel elhitethessük hallgatóságunkkal, hogy mi bizony profi DJ-k vagyunk. 

Top Movies - Univerzális - ingyenes

Mai ajánlók végére egy filmes app is befért, amit mindenkinek tiszta szívből tudunk ajánlani. Általános probléma szokott lenni, hogy egy unalmas vasárnap délutánon a család nem tudja eldönteni, milyen filmet nézzen meg. A Top Movies az elmúlt száz év legjobb filmjeit gyűjti össze, így ihletet kaphatunk ahhoz, hogy melyik kimaradt alkotást pótoljuk, vagy melyik régi nagy kedvencet nézzük újra. Az iTunes-on elérhető filmeket azonnal megtekinthetjük. A filmek listája hetente bővül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.