Hirdetés

Az Apple-ért száll szembe az Evernote-tal a Microsoft



|

Új Office programcsomag és ingyen OneNote jön a Mac gépekre a Microsoft jóvoltából.

Hirdetés

Bár a Microsoftnak sok dolga van a Windows 8.1 továbbfejlesztésével és a Nokia felvásárlása után a Windows Phone-nal is, úgy tűnik, nem engedhetik meg maguknak, hogy teljes mértékben megfeledkezzenek az Apple felhasználóiról. Régóta pletykálnak elvégre új Office-ról és egyéb érdekességekről almás környezetbe, de Macre például több mint három éve nem jött már ki új Office programcsomag. 

Hirdetés

A 2014-es CeBIT kiállításon egy interjú keretében kiderült, hogy az Apple Mac gépeit használók még az idén számíthatnak egy új Office-ra. Ezt maga Thorsten Hübschen, a német Office divízió vezetője árulta el, majd hozzátette, hogy a késést a maces divízió 2010-es beolvasztása okozta - ennek következményeként például soha nem valósult meg az Office Mac 2013. 

Sajnos konkrétumok nem derültek ki az új irodai programcsomagról, mindössze annyit erősítettek meg vele kapcsolatban, hogy az alkalmazások fejlesztésén dolgoznak, és pontosabb információkra valamikor az idei második negyedévben számíthatunk. Azóta a történetet a Microsoft képviselői is megerősítették, így biztos, hogy a redmondiak nagyon szeretnék, ha a dokumentumkezelésben még az Apple gépeken is rájuk szavaznának a felhasználók. Jelenleg úgy tudni, hogy az Office 365 előfizetői automatikusan megkapják majd az új maces Office-t, teljesen ingyen. 

 

 

Amennyiben a Microsoft komolyan gondolja a jelenlétét almás környezetben, akkor nincs sok ideje tétlenkedni, ugyanis a jelenlegi maces Office 2010. októberében jött ki. Az azt megelőző 2008-ban, és míg eddig csak néhány hónapot késtek a windowsos változathoz képest, addig az aktuális, 2013-as Office a Microsoft rendszerére tavaly januárban vált elérhetővé. 

A folytatásból ugyanakkor úgy tűnik, tényleg komolyan gondolja a Microsoft, hogy a szolgáltatásaival beépüljön az Apple rendszereibe. A The Verge és a CNET egyaránt úgy tudják, hogy a vállalat még az idén ki akarja adni Macre a OneNote teljes értékű változatát is, méghozzá teljesen ingyenesen. 

A OneNote egy teljesen különálló és ingyenes alkalmazásként kerülne ki Macre és Windows rendszerekre is, tehát kivennék az Office fizetős környezetéből, ahol jelenleg megtaláljuk. Ugyan a OneNote app iPadre, iPhone-ra és Androidra is beszerezhető már, Macen eddig nem volt használható a Microsoft jegyzetelője. 

 

 

Természetesen némi újdonság is jár majd az új OneNote-hoz, így a OneNote Clipper és az Office Lens. A OneNote Clipper a hivatkozásainkat szinkronizálja majd a különböző eszközök, böngészők között, míg az Office Lens az okostelefonunk kamerája segítségével lesz képes a karakterfelismerésre, majd a lefényképezett dokumentumok feltöltésére a felhőbe. 

A Microsoft ezzel nem titkoltan az Evernote babérjaira törne. A terveik szerint az összes rivális jegyzetelős alkalmazást a háttérbe szorítanák, és az összes platformon a legkedveltebbé tennék a OneNote-ot. Ennek keretében még plusz programozói felületeket is biztosítanának, hogy a harmadik félnek tekintett külsős fejlesztők is szabadon kreálhassanak különböző appokat, amelyek a OneNote-ra építkeznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.