Hirdetés

Az Apple és a Google a Kodak szabadalmaiért csatázik



|

A két cég több mint 500 millió dollárért kaparintaná meg a csődbe jutott Kodak szabadalmait.

Hirdetés

A legfrissebb hírek szerint az Apple és a Google közösen több mint 500 millió dollárért igyekeznek megszerezni a Kodak szabadalmait, miután utóbbi idén januárban csődöt jelentett. Az 1100 szabadalomból álló portfólió akár meg is mentheti a végső csődtől a Kodakot. A vételi összeg azonban jócskán alulmúlhatja a kezdeti elképzeléseit a Kodaknak, amely eredetileg 2,6 milliárd dollárra számított.

Kissé furcsának tűnhet, hogy az Apple és a Google közösen akarja elérni ezt a célt, hiszen a két vállalat között igen nagy a verseny. A társulás azonban lehetővé teszi, hogy együtt többet ajánljanak a portfólióért. Ezzel egyben az egymásra való licitálástól is megmenekülnek, miközben a Kodak is több pénzhez juthat

A pénzen túl azért is előnyös az Apple és a Google számára a közös üzlet, mert így a későbbi, szabadalmak miatti pereskedést is elkerülhetik. Korábban az Apple nonszensz okok miatt 4,5 milliárd dollárt fizetett a Nortelnek, a Google pedig 12,4 milliárdot a Motorolának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.