Hirdetés

Az Apple jobban áll, mint az USA



|

Több pénzzel gazdálkodhat Steve Jobs, mint az USA kormánya.

Hirdetés

Ki-ki maga ítélje meg, hogy vicces vagy épp szomorú, de csütörtök délután óta tény: a világ jelenleg legértékesebb márkája több mozdítható tőkével bír, mint a világ vezető demokráciájának kormánya.

 

Tegnap jelentette be ugyanis Amerika kincstára (U.S. Treasury Department), hogy Washington működési költségkerete csupán 73,768 milliárd dollár. Mindeközben az Apple készpénz tartaléka 75,876 milliárd, már amennyiben a helyzetet még tükrözi a június végén kiadott negyedéves pénzügyi jelentés.

 

Természetesen a számok azért nem vethetők össze egy az egyben. A kormány kerete azt jelenti, hogy még ennyit használhat el mielőtt elérné a saját maga által megállapított hitelplafont, míg az Apple egyenlege pozitív előjellel olvasható a cég bankszámlaegyenlegének legalján. Nem mindegy.

 

A számok mindenesetre megmutatják, hogy milyen erőteljessé vált a cég az iPhone 2007-es piacra dobása óta. Ezen a héten már 400 dolláron kereskedtek részvényeivel, először a cég története során (Nasdaq Stock Market). A cég értéke tőkésítve jelenleg 363,25 milliárd dollár, ezzel bolygónk második legnagyobb vállalata, csak az Exxon Mobil előzi meg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.