Hirdetés

Az Apple legfontosabb mérföldkövei 2014-ben



|

Összeszedtük az Apple-lel kapcsolatos legfontosabb mérföldköveket tavalyról.

Hirdetés

Az Apple-nek tavaly pozitív és negatív jellegű mérföldkövei is voltak - de melyek a legérdekesebbek? Összeszedtük az almás vállalattal kapcsolatos legfontosabb történéseket tavalyról. 

Hirdetés

 

iCloud-hack, pucér celebek

Az Apple-t komoly kritika érte tavaly szeptemberben, miután több híres színész és modell pucér-fotói is előkerültek az iCloud-fiókokból. A Fappening több sorozatban hasított a torrentoldalakon, új oldalukról bemutatva a világ legnagyobb hírességeit. A hackerek kifejezetten a celebeket támadták, és mint kiderült, az Apple nem tehetett a történtekről: a támadók felhasználóneveket, jelszavakat és biztonsági kérdéseket találtak ki és loptak össze, így fértek hozzá az anyagokhoz. Az Apple mindenesetre fokozott óvatosságra figyelmeztetett mindenkit, erősebb jelszót és kétlépcsős hitelesítést javasolt, illetve több figyelmeztetést is kiküld a felhasználóinak. 

 

Főhetett a fejük

 

Felfújt iPhone-ok

Az Apple sokáig lehetetlennek tartotta, hogy az iPhone-ból tepsi legyen, végül mégis beálltak a sorba, és az igények kielégítésére felpumpálták az almás telefont. Az iPhone 6 4,7, az iPhone 6 Plus 5,5 hüvelykes kijelzőt kapott. Természetesen mindkettőért megőrültek az emberek, hónapokig szinte lehetetlen volt azonnal hozzájutni a készülékekhez, amelyekből csak az első hétvégén 10 milliót adtak el. Persze az most is elmondható, hogy a piac egyik legjobbját tették le az asztalra, túlságosan felfújt Bendgate-botrány ide vagy oda. 

 

Kukába a pénztárcákat

Az új iPhone-okkal - és később az Apple Watch-csal - az almás cég azt is el szeretné érni, hogy kevesebbet használjuk a pénztárcánkat és a bankkártyánkat. Amerikában egész nagy érdeklődésnek örvend az Apple Pay mobilfizetési rendszer, a bankszektor is igen komoly befektetéseket hajtott végre ezzel kapcsolatban. Sajnos hozzánk még legjobb esetben is csak valamikor idén jöhet, de még ha be is fut Európába 2015-ben, lehet, hogy csak néhány országban lesz aktív. 

 

Remekül sikerültek

 

Végre valami új

Az Apple elég régen mutatott teljesen új dolgot, de az Apple Watch végre ilyen volt. Az almás okosóra kicsit sem lesz olcsó, és még mindig várni kell a megjelenésére. Kizárólag iPhone-nal lesz használható, viszont legalább három eltérő kiadásban, többféle színben és szíjjal is lesz belőle. És még a pulzusunkat is elküldhetjük a többi Apple Watch-osnak... 

 

A U2 nyomulása

Azért, mert valami ingyenes, még nem biztos, hogy kell. Amikor az iPhone 6 bemutatóján kiderült, hogy minden iTunes-fiókhoz ingyen jár a U2 legújabb albumja, mindenki örült. Néhány nappal később már idegesítette az embereket, hogy a Songs of Innocence-t akkor is megkapták, ha egyébként nem szándékoztak letölteni. Az Apple kénytelen volt kiadni egy eszközt, amivel törölni lehetett a kötelező jellegű ajándékot. 

 

Még mindig várni kell rá

 

A többi termék

A futottak még kategóriába kell sorolni az iPad Air 2-t és az iPad mini 3-at, amelyek ugyan a piac legjobb táblagépei közé sorolandóak, túl sok újdonságot nem hoztak magukkal. Az iMacek tekintetében az 5K-s kijelző volt a nagy újdonság, a Maceknél összességében pedig az, hogy több mint három év után tavaly már több fogyott belőlük, mint az iPadekből. Talán majd a Broadwell processzorokkal együtt valami igazán új MacBook is befut. 

 

OS X Yosemite és iOS 8

Az Apple új mobil és asztali operációs rendszerei nagy frissítésnek számítottak, és természetesen remekül sikerültek. A két rendszer igen hatékonyan kapcsolja össze egymással az almás eszközöket, legyen szó a készülékek közötti váltásról, a tartalmak megosztásáról vagy az üzenetek, hívások kezeléséről. 

 

Jól kommunikál az Apple eszközökkel

 

Tim Cook büszke rá, hogy meleg

Tim Cook októberben állt elő vele, hogy meleg, és büszke rá. Mint mondta, nem akarta sem titkolni sem hirdetni, de végül mégis színt vallott, remélve, hogy a világban sok embernek tud segíteni önmaga megtalálásában. 

 

Búcsú a zafírüvegtől

Nagyon sokáig azt hittük, hogy az iPhone 6 legnagyobb durranása a zafírüveg kijelzőbevonat lesz. Az Apple tényleg sokat fektetett a GT Advancedbe, azonban az almás cég legnagyobb meglepetésére a vállalat csődbe ment, így valószínűleg az iPhone 7 sem újít majd ilyesmivel. A kudarc sok érdekességet elárult az Apple-ről. 

 

Több mint 700 milliárd dollárt ér az Apple

Az Apple befektetői számára jól zárult a 2014-es év, hiszen az Apple már korábban is a világ legértékesebb cége volt, de végül a 700 milliárd dolláros határt is átlépte. 2014-ben 40 százalékkal emelkedett a részvény-árfolyamuk, igaz, ebben a részvényfelosztásnak is szerepe volt. 

 

Szerintetek melyik mérföldkő volt a legérdekesebb?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.