Hirdetés

Az Apple megerősíti az iCloud biztonsági rendszerét



|

A cég biztonsági szakemberei jobbnak látták, ha felkészülnek egy újabb támadásra.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt az egész internet a híres színész- és énekesnőkről kiszivárgott pucér fotóktól volt hangos, amelyeket a hackerek az Apple rendszerén keresztül szereztek meg. Bár a vállalat belső vizsgálata megállapította, hogy sem az iCloud, sem a Find my iPhone rendszerét nem törték fel, az Apple most megerősíti a különböző biztonsági protokollokat, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló.

Hirdetés

A frissítésnek köszönhetően értesítést kapunk a jelszóváltási kísérletekről, illetve arról, ha új eszköz csatlakozik a iCloud fiókunkhoz, vagy bármit letöltenek onnan. A felhasználóknak így lehetősége lesz azonnal jelszót változtatni, valamint értesíteni az Apple biztonsági szolgálatát. Emellett bővül a kétlépcsős autentikáció is, mostantól az iCloud mobilos használatára is kiterjesztik.

Tim Cook, a vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a frissítéseket két héten belül élesítik. Cook szerint bár egyik rendszerüket sem törték fel, tagadhatatlan a felelősségük, hiszen nem hívták fel megfelelően a felhasználók figyelmét az ilyen esetekre. A kétlépcsős autentikációra való átállás valószínűleg nem megy majd egyszerűen, a legtöbb felhasználó ugyanis jelenleg egyáltalán nem használja a funkciót, sőt, fölösleges időpocsékolásnak tartják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.