Hirdetés

Az Apple nem adócsaló



|

Az Apple tagadja, hogy Írországon keresztül csalná el az EU-s adókat.

Hirdetés

Néhány napja derült ki, hogy az Európai Unió többek között az Apple adózási szokásaira is nagyon kíváncsi lett. Miután az almás cég nyomás alá került, a vállalat megszólalt a témában. A cupertinóiak azt mondják, hogy az Apple minden egyes adóeurót befizet, amivel csak tartozik, és nem kapott különleges bánásmódot Írországtól. Mint mondják, ugyanazok az adószabályok érvényesek rájuk, mint bármelyik másik cégre, amelyik nemzetközi vállalatként működik Írországban. 

Hirdetés

Az Európai Bizottság az Apple mellett a Hollandoknál működő Starbucksra és a luxemburgi Fiatra is rászállt: a kérdés az, hogy van-e különleges adómegállapodásuk a kérdéses országokkal. Az EU egységes piacán az olyan adómegállapodások, amelyek előnybe hoznak bizonyos cégeket, nem megengedettek. 

Tavaly Tim Cooknak hasonló témában kellett magyarázkodnia Amerikában. Akkor az amerikai cégeket azért vizsgálták, hogy kiderüljön, kik takarítják el a nyereségüket tengerentúli offshore-számlákra azért, hogy kibújjanak az adófizetés alól. Az Apple ügyvezetője akkor határozottan állította, hogy a hazai nyereségüket nem pumpálják más területekre, és minden egyes adócentet befizetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.