Hirdetés

Az eddigi legjobb tablet lehet az iPad Air



|

Emellett végre Retina kijelzőt kapott az új iPad mini is - megérkeztek az új iPadek.

Hirdetés

Az Apple ma este végre hivatalosan is bemutatta az új iPadeket. Az iPad 5 az iPad Air nevet kapta, és tulajdonképpen minden igaz volt a korábbi pletykákból, egy felfújt iPad minit kaptunk. 20 százalékkal vékonyabb és 28 százalékkal könnyebb az elődnél, mindössze 7,5 milliméter vastag és 0,45 kilogramm. A bemutatott reklámban egy ceruza mögé rejtették. A kijelző maradt 9,7 hüvelykes, 2048 x 1536 képpontos felbontás mellett. Belül a 64 bites A7-es processzor dolgozik az M7-es CPU-val, a tablet pedig akár nyolcszor gyorsabb lehet az elődhöz mérten. Hátra egy 5 megapixeles iSight, előre egy 1080p-s FaceTime HD kamera került, az akku pedig 10 órás üzemidővel rendelkezik. Sajnos 802.11ac-s Wi-Fi nincs, csak MIMO-támogatás az n-es szabványhoz. Ilyen méretek mellett a Touch ID és a további extrák hiánya mellett is a ma elérhető egyik, ha nem a legjobb tablet válhat belőle. 

Hirdetés

Szintén nem okozott túl sok meglepetést az iPad mini, ami végre Retina kijelzővel kapható: 2048 x 1536 pixel, 7,9 hüvelyken. Belül ugyanaz az A7-es processzor dolgozik, mint az iPhone 5S-ben. 

Az iPad Air szürkében, fehérben, űrszürkében és feketében lesz kapható, 499 dolláros kezdőárral. Hazánkban november 1-től vásárolható meg. A retinás iPad mini indulóára eközben 399 dollár, de marad a kínálatban a 100 dollárral olcsóbb előd is. A kicsi tablet ezüstben és feketében lesz kapható, szintén novembertől, bár itt pontos dátum nincs. 

A kiegészítők között van új bőrtok 79 dollárért és 39 dollárért Smart Cover, új színekben. Az iPad mini ezentúl 128 gigabájtos kiadásban is megvehető, ennek az ára 699 dollár lesz. 

 

Bemutató az iPad Airről:

 

Az iPad Air első reklámja: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.