Hirdetés

Az egekbe törhetnek az Apple részvényei



|

52 hete nem volt ilyen magasan az Apple részvényárfolyama.

Hirdetés

Bár sem az iPhone 5S, sem az iPad Air vagy a retinás iPad mini nem volt világrengető szenzáció, mégis elegendőnek bizonyultak a befektetők és a felhasználók megnyugtatására. Ami azt illeti, a keresletet is elég jól fellendítették, az Apple ugyanis elsöprően jó ünnepi szezonnak és karácsonynak néz elébe. A fekete péntek és a cyber hétfő őrülete már bizonyított, aminek hála az Apple részvényárfolyama is megindult fölfelé

Hirdetés

A rekordját tavaly szeptemberben érte el, amikor is valamivel 700 dollár fölött járt egy Apple részvény ára. Azóta hullámvasutazik az Apple a tőzsdén, a mélypont idén áprilisban volt, 400 dollár alatt. Júniusban fokozatos emelkedésnek indult a részvények ára, az elmúlt két hétben pedig újabb 10 százalékos emelkedés volt megfigyelhető, az új termékek után a magas ünnepi keresletnek köszönhetően. A legjobb érték 575,14 dollár volt, ilyet pedig már 52 hete nem láthattunk.

Jót tett a részvényárfolyamnak az Apple saját részvény visszavásárlási programja is. Eddig nagyjából 5 százaléknyit vontak ki a piacról, de ha Carl Icahn rá tudja őket beszélni, ebből nagyszabású, 50 milliárd dolláros program is lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.