Hirdetés

Az EU elégedetlen az Apple-lel



|

Az EU szerint az Apple nem rendezte az in-app vásárlások kérdését.

Hirdetés

Az Európai Bizottság elégedetlen az Apple-lel, miután az szerintük nem tudott konkrét és azonnali megoldást biztosítani az in-app vásárlásokkal kapcsolatos problémák kérdésében. Azt követően, hogy számos európai országban gondot okoztak a váratlan pénzköltések, az EU vizsgálata az ingyenes appokban lévő vásárlási lehetőségeket célozta meg. 

Hirdetés

Amennyiben úgy találják, hogy az Apple megsértette az EU fogyasztóvédelmi törvényét, akkor több tagországtól is perekre számíthat az almás vállalat. Többek között az olaszországi versenyhivatal is vizsgálja az in-app vásárlási szokásokat az ingyenesnek megjelölt appokkal kapcsolatban. 

Az amerikai FTC-vel hasonló történeten esett át az Apple, amely végül 32 millió dollár kifizetését vállalta a pórul járt szülőknek, akiknek a gyerekei a tudtuk nélkül vásároltak be az alkalmazásokban. Az Apple felhívta a figyelmet, nem csak ők érintettek a freemium-ügyben, ugyanakkor az EU kifejezetten elégedett volt a Google-lel, amiért az többé nem hívja ingyenesnek a vásárlási lehetőségekkel megtöltött appokat. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.