Hirdetés

Az iOS 7 miatt használhatatlan szemét lett az iPhone 4



|

Az A4-es lapka nem bírja kiszolgálni az új rendszer igényeit.

Hirdetés

A fejlesztők az iOS 7 bétáinak tesztjekor arra panaszkodtak, hogy az iPhone 4 bár papíron támogatja a rendszert, a valóságban alig birkózik meg vele. Úgy tűnik, azóta semmi nem változott, ugyanis valamivel több mint négy nappal a végleges verzió megjelenése után érkezik a panaszáradat. 

Hirdetés

A felhasználók beszámolói szerint az iPhone 4-et gyakorlatilag tönkreteszi az iOS 7, az A4-es lapka ugyanis képtelen megbirkózni a rendszer igényeivel. Az egyik komment szerint egy olyan app, aminél billentyűzetet lehet használni, 5-15 másodperces késéssel jeleníti meg a klaviatúrát. A használhatatlanul lassú gépelésre nagyon sokan panaszkodnak. 

Furcsa módon olyanok is vannak, akiknél egyáltalán nincsen probléma az iOS 7 sebességével, náluk viszont tűzforróra melegszik az iPhone 4 akkumulátora, és 5 percet bír ki egy feltöltéssel. Összességében elmondható, hogy aki iPhone 4-re telepítette az iOS 7-et, az nagyon elégedetlen az új rendszer kompatibilitásával - pedig a telefonja még közel sem mondható elavult gagyinak. 

Ha hasonlóan jártál, és szeretnéd visszakapni a régi telefonodat, megmutatjuk a megoldást egy kapcsolódó cikkünkben: van visszaút az iOS 6-hoz. 

 

Frissítés: miközben egyre több embernél jelentkezik a gépelés közbeni, lenyomásonkénti 20 másodperces késés, úgy tűnik, szerencsére van megoldás a kellemetlen jelenségre. Az iCloud beállításaiban kell kikapcsolni a dokumentumok és adatok szinkronizálását. Akinél ki van, annál be kell, majd ismét ki. Ha így sem oldódik meg a probléma, akkor a beszámolók szerint az Általános, Visszaállítás, Összes beállítás törlése menüpont segíthet. Sajnos igazi gyorsaságra ezután sem lehet majd számítani, elvégre az iOS 7-et nem erre a hardverre tervezték: ez az ars technica kivesézős időméréseiből is kiderült. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.