Hirdetés

Az iPad 3 kijelzője minden elképzelést felülmúl majd?



|

Pletyka kering az interneten arról, hogy a jövő évre tervezett (de még be nem jelentett) iPad 3 milyen kijelzővel nyűgözi majd le a vásárlóerőt.

Hirdetés

A CNET számolt be egy Apple-közeli forrásról, amely biztosan állítja, hogy a harmadik generációs iPad egészen elképesztő látványt nyújt majd - a kijelzőjén is. A cél az úgynevezett Retina Display, amely ugyebár az iPhone 4S 960×640-as felbontású kijelzőjén már működőképesnek bizonyult (326 pixel/inch - vagyis PPI). Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy sikerült olyan kicsire sikerült leszorítani egy pixel méretét a kijelzőn, amivel már az emberi szem nem képes megkülönböztetni az egymás melletti képpontokat, még közelről sem. 

 

Mi a jövője?
Mi a jövője?

 

Az iPad 3 esetében a cél az, hogy a Retina Display nagyobb kijelző esetén is megőrizze a kiemelkedő minőséget, ezt pedig az Apple tervei szerint (legalábbis ezt állítja a névtelen forrás) egy 2048x1536-os felbontás szolgálná megfelelően (és legalább kétszer annyi PPI, mint az iPad 2 esetében). Persze ez még csak terv, lehet, hogy kisebb felbontás lesz a vége (a gyártás ára szabályozza az igényeket), de a fényerő terén is komoly változások várhatóak. A cél itt az 550 nit (a nit a fényforrásból kibocsátott fény mennyiségét határozza meg), viszonyításképpen egy mai laptop átlagosan 350 nites fényerőre képes, tehát a táblagép a napon is egészen jól látható lenne. 

A Samsung a hírek szerint hamarosan bemutat egy 2560x1600 pixeles, 10,1 inches LCD panelt táblagépekhez, tehát szorít az idő, az iPad 3-nak tényleg tartania kell a lépést ezen a téren, ha nem akar az Apple lemaradni az egyre eldurvuló versenyben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.