Hirdetés

Az iPhone 6 Plus is szeptember 19-én érkezik



|

Korábbi megbízható források szerint az 5,5 hüvelykes iPhone 6 Plusra sem kell sokat várni.

Hirdetés

Ma este, 19 órakor kezdődik az iPhone 6 bemutatója (amelyet mi is közvetítünk), amit természetesen óriási híráradat előz meg. A Mac Otakara például úgy tudja, hogy a 4,7 hüvelykes készüléket egyszerűen iPhone 6-nak keresztelte el az Apple, de az 5,5 hüvelykes phabletet iPhone 6 Plusnak hívja

Hirdetés

A japánok forrását homály fedi, ugyanakkor a múltban megbízható információkkal álltak elő. Tovább valószínűsíti az iPhone 6 Plus nevet az, hogy a MacRumors szintén ilyen pletykákat hallott egy eltérő forrásból. A Plus jelző egyébként már régen is előkerült, és sokszor hivatkoztak így a következő nagyobb Apple okostelefonra. Természetesen az sem zárható ki, hogy a kínaiaknak lesz igaza, és MacBook Air, valamint iPad Air után iPhone Air is lesz a kínálatban. 

 

 

Remek hír a nagyképernyő szerelmeseinek, hogy a francia iGen.fr arról is beszámolt, hogy a két iPhone 6 egyszerre jelenik meg a boltokban. Az oldal forrásai korábban is pontosan jósolták meg az Apple termékeket elérhetőségét, és a korábbi thaiföldi botránynak hála szintén hihetőnek tűnik, hogy mindkét készülék szeptember 19-től lesz hazavihető. Az első hullámba várhatóan jóval több ország kerül majd bele, mint tavaly, és várhatóan Magyarország is az elsők közé kerül. 

Néhány elemző még mindig nehezen hiszi az 5,5 hüvelykes modell létezését a kiszivárgott alkatrészek jóval kisebb mennyisége miatt, ugyanakkor a kevésbé pesszimisták csak a készletek mennyiségét nem hiszik egyformának a két modellnél, esetleg csúsztatott megjelenésről beszélnek. Az elmúlt órákban ugyanakkor több forrás is megerősítette, hogy egyszerre jön mindkét iPhone 6, viszont az 5,5 hüvelykesből várhatóan feleannyi lesz készleten. 

 

 

A két készülékben közös lesz az A8-as CPU, a nagyobb kijelző, az új dizájn, a 128 gigabájtos tárhely, a Touch ID és a lekerekített True Tone vaku, ugyanakkor az 5,5 hüvelykes verzió több szempontból is kiváltságos lesz. 

A kijelző mérete miatt értelemszerűen nagyobb akku kell bele. Az iPhone 5S-ben 1560 mAh-s van, a 4,7 hüvelykes modellben pedig nagy valószínűséggel 1810 mAh-s lesz. A nagyobbik iPhone 6 ezzel szemben 2915 mAh-s akkut kaphat, erről pedig számos egybehangzó szivárgás, alkatrészfotó és videó is tanúskodik. 

 

 

Várhatóan szintén csak az 5,5 hüvelykes verzió kiváltsága lesz az optikai képstabilizálás. Mindezt tovább valószínűsíti, hogy a luxuskiadással foglalkozó Feld & Volk - amelyik az elmúlt hónapokban igen hatékonyan szivárogtatott - a kameramodulokat is megmutatta. Az állításuk szerint az 5,5 hüvelykes kameramodul nem fér be a 4,7 hüvelykes házba, így a két készülék eltérő elemekből építkezik. A nagyobbik modul a felépítése alapján valóban úgy tűnik, hogy rendelkezik optikai képstabilizálással. Az elem egyébként nagyobb, de laposabb az iPhone 5S alkatrészéhez képest, de mivel az iPhone 6 eleve laposabb lesz az elődjénél, ezért mégis szükség lett a kitüremkedő kameragyűrűre. Az iparág szereplői szintén azt mondják, megkülönböztető funkció lesz a képstabilizálás a két kiadás között. 

 

 

Az iPhone 6 bemutatója egyébként ismerős sztárokat is magával hoz, ugyanis gyakorlatilag biztossá vált, hogy a U2 fontos szerepet játszik a rendezvényen. Állítólag nem csak zenélnek majd, hanem a legújabb albumjukat is itt mutatják be, valamilyen különleges módon. A korábbi pletykák, melyek szerint az iPhone 6-ra előre lesznek töltve az új számaik, állítólag hamisak. A The New York Times innovatív módon való kiadást emleget, ami hatalmas érdeklődést generálhat. Az Apple egyébként a rendezvény helyszínén egy hatalmas, lepel mögé rejtett építményt is felhúzott, amiről eddig a pillanatig sem tudni semmit. A kukucskálók szerint úgy nézett ki, mint egy színpad egy rockkonerthez. 

Az esti bemutatón az iPhone 6 mellett jó eséllyel meglátjuk az iWatch-ot és a Apple mobil fizetési rendszerét is. 

 

Fotók: Feld & Volk, MacRumors

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.