Hirdetés

Az új iOS-es játékok harmada Flappy Bird-klón



|

Elárasztják az App Store-t a Flappy Bird nevű játék klónjai.

Hirdetés

A sokak szerint indokolatlan sikerré vált Flappy Bird már három hete el lett távolítva az App Store-ból, a legtöbben pedig most az általa kiváltott hullámot igyekeznek kihasználni. A The Guardian vizsgálata szerint az arányok megdöbbentőek: 24 óra alatt 293 új iOS-es játék jelent meg, ezekből pedig 95 darab tagadhatatlanul a Flappy Birdöt másolta, klónként. 

Hirdetés

Az ugyanolyan sémára épülő játékokban nem csak madarakat találunk, vannak egyszarvúak, floppyk, macskák, téglák, hippik, malacok és kukacok is. Bár az Apple már február közepén irtani kezdte a klónokat (köztük a toplistás Flappy Bee-t is), mostanra úgy tűnik, hogy feladták a harcot a klónáradattal szemben, amelyek mind a Flappy Bird sikerén nyerészkednének. Már a Flappy szó használata sem akadály, pedig korábban ezt is tiltotta az Apple. 

A Flappy Bird fejlesztője a játék sikerekor napi 50 000 dollárt keresett a hirdetéseknek hála, majd mivel szerinte túlságosan függővé tette az embereket az app, eltávolította azt az alkalmazásboltból. A klónok közül néhány sikeresen pótolta, így több fejlesztő is vélhetően nagy haszonnak örülhetett. A Flappy Bee fejlesztője például napi 10-15 000 dollárt tehetett zsebre, majd az átmeneti kötelező névváltás miatt elveszítette a letöltéseinek (és a bevételének) a 99 százalékát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.