Hirdetés

Azonnal telepítendőek a Mac OS X frissítései



|

Kémkedésre használható sebezhetőséget is javított az Apple.

Hirdetés

A múlt hét végén meglehetősen nagy port kavart az iOS legújabb frissítése, ugyanis az Apple egy súlyos biztonsági rést foltozott benne, a meglehetősen abszurd programozási hibából fakadó rendellenességnek köszönhetően az operációs rendszer nem ellenőrizte az adattitkosításhoz használt SSL tanúsítványok érvényességét. Ennek eredményeképp lehetőség nyílt közbeékelődéses támadásra, a kémkedő személy titkosítatlan formában megszerezhette a célpont mobilja vagy táblagépe és webszerver közti kommunikációt. Röviddel később kiderült, hogy a Mac OS X platformot is érinti a hiba.
 

Hirdetés


A gikszert megoldó hibajavítás most nem csak a Mac OS X 10.9.2-es kiadás részeként jött ki, de a 10.8-at és 10.7-et használók is telepíthetik az Apple szoftverfrissítőjén keresztül. A legújabb Mavericks rendszerhez elérhetővé vált javítócsomag főbb újdonságai: FaceTime hanghívások kezdeményezése és fogadása, hívásvárakoztatás a FaceTime programban, egyenként blokkolhatóak lettek az iMessage üzenetek küldői, javított üzenetszámoló és levélfogadás a Mailben, jobb automatikus űrlapkitöltés a Safariban, megszüntetésre került az egyes Mac-ek esetén tapasztalt hangtorzulás, megoldották a VPN-ről való véletlenszerű lekapcsolódást okozó hibát.


Az SSL-es katasztrófa megoldása ellenére az Apple programozói nem dőlhetnek hátra, hiszen a Mac OS X bugjainak foltozása mellett az iOS-ben sem ártana gyorsan patchelniük egy kémkedésre használható biztonsági rést.


(Forrás: 9to5Mac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.