Hirdetés

Befellegzett az Aperture és az iPhoto alkalmazásoknak



|

Az OS X Yosemite Photos appja váltja le mindkét programot.

Hirdetés

Az Apple úgy döntött, hogy végleg leállítja a professzionális felhasználásra szánt Aperture és az átlagfelhasználóknak írt iPhoto képszerkesztők fejlesztését. Mindkét alkalmazást az Apple ősszel debütáló OS X Yosemite operációs rendszerének a Photos programja váltja le, ez utóbbi ugyanakkor csak valamikor 2015 elejére várható. 

Hirdetés

Amikor jövőre megjelenik a Photos, akkor a cupertinói cég ígéretei szerint a meglévő Aperture-mappákat át lehet majd vinni a Photos OS X-es alkalmazásába. Bár az Aperture-t többé nem frissítik, kompatibilitási javítások azért érkeznek hozzá, hogy az OS X Yosemite-n is használható maradjon még utoljára. 

Az Apple állítólag az Adobe-bal karöltve jelenleg azon dolgozik, hogy megkönnyítse a felhasználóknak az átállást a maces Lightroom alkalmazásra. Míg a Logic Pro és a Final Cut Pro fejlesztése folytatódik, addig az Aperture-ről elmondható, hogy igazán komoly frissítést már 2010 óta nem kapott, ahogyan az iPhoto is legutóbb csak 2011-ben mutatott igazi újdonságot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.