Hirdetés

Bilincsben a Foxconn tucatnyi felsővezetője



|

Állítólag kenőpénzt és osztalékot kértek az almás mobilba alkatrészeket szállítóktól.

Hirdetés

A tajvani székhelyű, ám érdemi bérgyártói tevékenységének javát Kínában végző Foxconn az elmúlt években rengeteg botrány központi szereplője volt, főként az alkalmazottainak munkakörülményei, bérezése és öngyilkosságai miatt került számos alkalommal kereszttűzbe a vállalat.

Hirdetés


Úgy tűnik az előbb felsoroltak csak a jéghegy csúcsát képezték, ugyanis a ZDNet beszámolója alapján a tajvani rendőrség most a Foxconn körülbelül tucatnyi felsővezetőjét tartóztatta le, méghozzá adócsalás, pénzmosás és vesztegetés megalapozott gyanújával.


A Foxconn beszállítói panaszok hallatán indított belső átvilágítása alapján úgy tűnik, hogy a kérdéses személyek kenőpénzt kérhettek az Apple iPhone készülékekbe alkatrészeket szállítóktól a megbízásért, utána pedig a partnereiknek még a szerződésből származó bevételük 2,5-3 százalékát is oda kellett adniuk osztalékként a korrupt vezetőknek. A csoport egyes tagjai az így megszerzett millió dollárjaikat állítólag külföldön, egy ezen célból létrehozott cégükön keresztül mosták tisztára.


(Fotó: Blade M)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.