Hirdetés

Bitcoint lop az OS X legújabb kártevője



|

Egy felhasználótól 12 000 dollárnyi Bitcoint tulajdonított el az OSX/CoinThief.A.

Hirdetés

Mostanában nem túl kifizetődő az Apple termékeit használni a Bitcoin rajongóinak. Miután az Apple módszeresen blokkolt minden Bitcoin-átvitellel kapcsolatos appot, most az OS X-es felhasználók élete is nehezebb lett, pontosabban ezúttal veszélyesebb. A SecureMac egy Bitcoin-lopásra szakosodott trójait fedezett fel. 

Hirdetés

A maces operációs rendszert támadó OSX/CoinThief.A a webes forgalomban kutakodik, és próbál meg digitális pénzt lopni. A StealthBit nevű appba épült trójai nem a Bitcoin Stealth címekre küld és fogad pénzt, hanem a teljes adatforgalmat figyelve lopja el a fiókadatokat a bitcoinos tárcákhoz. 

A kártevő úgy kerül a gépekre, ha valaki telepíti és futtatja a GitHubon beszerezhető StealthBitet. A gond az előfordított alkalmazással van, ami a forráskódon felül tartalmazza a kellemetlen extrát is. 

Számos felhasználó jelezte már, hogy hasonló módon járt pórul. Valaki például 20 Bitcoint vesztett a kártevő miatt, amely nagyjából 12 000 dollárjába került. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.