Hirdetés

Biztonsági fájlelemző érkezett az OS X-hez



|

OS X-re is elérhetővé vált a VirusTotal asztali programja.

Hirdetés

Windows után végre OS X operációs rendszereken is lehetősége van a felhasználóknak arra, hogy a gyanús fájlokat közvetlenül az Asztalról elküldjék elemzésre a VirusTotalhoz. A VirusTotal összesen több mint 50 biztonsági céggel dolgozik együtt, és teszi lehetővé, hogy feltöltsünk fájlokat, majd azokat biztonsági szempontból minden egyes vállalat saját keresőjével kielemeztessük. Mindezt persze anélkül, hogy külön-külön telepítenünk kellene az egyes szoftvereket. 

Hirdetés

A programban drag-and-drop módszerrel tudunk dolgozni, fájlok mellett akár egész mappákkal is. A VirusTotal segédprogramja fölöttébb hasznos lehet a mindennapok során, már csak azért is, mert a Mac egyre népszerűbb célponttá válik a kártevők alkotóinak a szemében. Egyes malware-készítők állítólag napi 10 000 dollárokat keresnek, csak az OS X-nek hála. 

Az Apple rendszerére is találunk persze biztonsági szoftvereket, illetve ezen felül az Apple is megpróbálja újra és újra bebiztosítani az asztali rendszerét. A Snow Leoparddal például megérkezett az XProtect, ami automatikusan elkülöníti a gyanús fájlokat, az Apple szervereiről letöltött gyakran frissülő kártevőlista alapján. Szintén effajta újítás volt a Mountain Lionben a Gatekeeper, ami a gyanús szoftverek letöltését és telepítését hivatott megakadályozni, gondoskodva róla, hogy csak a Mac App Store-ból és a regisztrált fejlesztők programjaival dolgozhassunk. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.