Hirdetés

Blu-rayt minden Apple gépbe!



|

A Vista miatt döntöttek a Blu-ray bevezetése mellett?

Hirdetés

A Blu-ray meghajtók jövő év eleji bevezetése mellett döntött az Apple, így az általuk gyártott gépek ilyen típusú meghajtóval is megvásárolhatók lesznek. Bár túl sok információ nem került napvilágra, a ThinkSecret weboldal úgy tudja, hogy az első Blu-ray meghajtóval szerelt gépek 2007. februárban jelennek meg. Arról sajnos nem tudni, hogy a jelenleg futó Mac OS X 10.4 Tiger támogatni fogja-e az új meghajtót, vagy csak a 10.5-ös Leopard lesz képes a nagyfelbontású formátum kezelésére.

 

Az Apple döntése nem túl meglepő: már kezdetektől fogva a Blu-ray pártján álltak - sőt a Blu-ray szövetség tagja -, ezzel szemben a tavalyi év közepén kijelentették, hogy elfogadják mindkét formátumot. Mostani döntésüket valószínűleg nagyban befolyásolta a natív HD DVD támogatással rendelkező Microsoft Windows Vista január végi megjelenése. Arról azonban még nem tudni, hogy ezen döntésüket követően lesz-e valamikor HD DVD meghajtóval szerelt MAC, és ha igen, mikor?

 

Nem csoda, ha az Apple is bizonytalannak tűnik, hiszen a HD DVD és Blu-ray nem bír egymással. A nagy filmgyártók közül többen sem tudják, hogy melyik oldalra húzzanak: a Paramount Pictures, a Universal Pictures és a Warner Bros például mindkét szabványt támogatja - egylőre.

 

Ne feledkezzünk el róla, hogy a Blu-ray mögött a világ leghatalmasabb elektronikai vállalatai állnak - névszerint a Sony és a Panasonic. Ezzel szemben a HD DVD mellett áll a Toshiba, az Intel, a Microsoft, az NEC és további 230 kisebb céget magába tömörítő DVD Forum is - amely nem más, mint a HD DVD szülőatyja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.