Hirdetés

Botrányos gyerekjátékot tüntetett el az Apple



|

A kislányoknak zsírleszívást kellett végrehajtaniuk a „ronda” Barbie-n.

Hirdetés

Az almás vállalatot számos kritika érte az iOS-es alkalmazásait összefogó App Store erős cenzúrázása miatt, ám a szigorú szabályok ellenére időnként mégis érdekes szoftverek kerülnek be a programbolt kínálatába. Az utóbbi hónapokban Apple-nek főként a kisgyermekek szüleit in-app vásárlásokkal arcátlanul megfejni kívánó fejlesztőkkel akadt problémája, azonban a változatosság kedvéért a múlt héten a jó ízlést bakanccsal tipró Plastic Surgery for Barbie miatt került kereszttűzbe.

Hirdetés


A már nem elérhető játék leírásának – a teljes hitelességért – egy tört angolságot is figyelembe vevő fordítása: „Barbara sok hamburgert és csokit szeret enni, ám egy napon ráébredt, hogy ronda. Egy másodperccel sem képes tovább így élni, azért ma egy plasztikai sebész megoperálja a testét és arcát, hogy újból cuki Barbaraként nézzen ki”.


A koncepció bizonyos keretek közt akár humoros társadalomkritika is lehetne, azonban a játék készítői láthatóan halálosan komolyan gondolták, hogy a 9 éves kortól ajánlott játékban a kislányoknak zsírleszívást kelljen végrehajtaniuk. A játék üzenete szerint az elhízottság egyenlő a csúnyasággal, a túlsúlyt pedig helyes táplálkozás és testmozgás helyett plasztikai műtéttel kell korrigálni; az alkalmazás szerint „a szépség jog”.


A Barbie védjegyet birtokló Mattelnek sejthetően nincs köze az alkotáshoz.


(Forrás: Cult of Mac)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.