Hirdetés

Bukás lenne az iPhone 5C?



|

Még a vártnál is nagyobb mértékben csökkenti az Apple a készülék termelését.

Hirdetés

Kínai források alapján az Apple ismét csökkenti a megrendeléseit az iPhone 5C-vel kapcsolatban. A cupertinói vállalat folyamatosan próbálja megtalálni az egyensúlyt a visszafogott kereslethez, ennek jegyében pedig egy ideje csökkenti a műanyag iPhone termelését. 

Hirdetés

Miközben a drágább iPhone 5S-ért még két hónappal a bemutatója után is tömött sorokban állnak az utcán az emberek, addig az iPhone 5C-ről csak azt hallani, hogy drága, senki sem erre számított. Ami azt illeti, az elemzők szerint nem is lesz nagyobb kereslet a színes, műanyag házba burkolt készülék iránt. 

Az iPhone 5C gyártásáért felelős Pegatron októberben napi 320 000 készülék helyett csak 80 000-et gyártott (75 százalékos csökkenés), de a Foxconn is takarékon üzemel napi 8000 telefonnal. Ezek a számok még nagyobb termeléscsökkentést jelentenek, mint korábban várhattuk. A statisztikák szerint iPhone 5S-ből legalább háromszor annyit veszünk, mint iPhone 5C-ből, a szorzó pedig minden hónapban még nagyobb különbséget mutat a két készülék között. Furcsa módon még Kínában is a drágább modell kell a műanyag helyett mindenkinek, 78,6 és 21,4 százalékos arányban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.