Hirdetés

Catchr, Hum, Rookie - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Új megoldás kíváncsiskodók ellen, zeneírás és fotózás egyszerűen - avagy a legérdekesebb új alkalmazások az App Store-ban.

Hirdetés

Nagy a kísértés, ha valaki csak úgy, jelkódzár nélkül, esetleg feloldva hagyja az okostelefonját egy jól látható helyen. Sokan ekkor nem tudják megállni, hogy ne kukkantsanak bele az üzenetekbe, ne nézzék meg a fotókat, ami később félreértésekből születő szükségtelen veszekedésekre adhat okot. Már erre is van megoldás, de sok más érdekes app jött a héten, aki rendelkezik iOS-es készülékkel és úgy érzi, hasznát venné ezeknek, feltétlenül vásároljon be az App Store-ban.

Hirdetés

Catchr - iPhone, iPod touch - 1,79 euró

Amolyan íratlan alapszabály, hogy laptopot és telefont még a munkahelyen sem hagyunk őrizetlenül. A vicces kedvű kollégák olyan dolgokat írhatnak ki Facebook üzenőfalunkra, amiket némelyik ismerősünk komolyan vesz, de az ilyen helyzetek azért a legyintéssel elintézhetőbbnél kellemetlenebb szituációkat is szülhetnek. Ha gyakran járunk olyan emberek között, akik nem tisztelik a magánéletet, feltétlenül töltsük le a Catchrt, amivel figyelhetjük, hogy milyen alkalmazások futottak és lettek bezárva, illetve merre járt a készülék, amíg mi nem használtuk. Az Apple korlátozásai miatt néhány beépített alkalmazással akadhatnak problémák, a Mail és a Phone például csak azt mutatja, hogy mikor zártuk be, de még így is sokak vehetik hasznát. 

Reporter App - iPhone, iPod touch - 3,59 euró

A fejlesztő nem vitte túlzásba az app részletezését, de a leírásnak nevezett három mondatból is ki tudtuk bogarászni, hogy kiknek ajánlhatjuk a Reportert. Az alkalmazás időnként megkérdezi, hogy mit csinálunk, hol járunk, kivel találkozunk vagy kivel töltjük szabadidőnket, majd az általunk megadott adatok alapján statisztikákat készít. Meglepő és olykor vicces eredmények is születnek, de ha az ember elég őszinte akár még arra is rádöbbenhet, hogy életmódváltásra van szüksége.

Hum - iPhone, iPod touch - 1,79 euró

Bár tény, hogy ez egy szűkebb rétegnek szól, ettől függetlenül érdemes róla szót ejteni. A Hum a zenészek all-in-one jegyzetelő alkalmazása, amibe nem csak dalszövegeket írhatunk le, de rögzíthetünk hümmögést a számhoz kapcsolódó jegyzeteket, rendezhetjük a dalokat hangmagasság vagy hangulat szerint.

Rookie - Univerzális - ingyenes

Nem tudunk egy huzamban két hetet úgy eltölteni, hogy ne jelenjen meg egy új, érdekes fotós alkalmazás. Az App Store egyik legnagyobb kategóriájában most a Rookie az új versenyző, ami profi képszerkesztést ígér. Rengeteg érdekes funkciót kínál, ami hiányzik az alap Kamera alkalmazásból, de sokakat már valószínűleg a 116 szűrő is meggyőz. A fotókra egyébként szöveget, pecséteket és matricákat is rakhatunk, így egyszerre több más alkalmazást válthat ki. Az alapváltozata ingyenes, néhány funkcióért viszont fizetni kell. Kipróbálni viszont még így is érdemes.

Stackables - iPhone, iPod touch - 1,89 euró (jelenleg 0,99 euró)

Mai utolsó alkalmazásunk szintén az alkalmi fotósoknak szól, akik mégis szeretnék, ha képeik egy profi munkájához hasonlóan néznének ki. A Stackables több réteg kezelésére képes, több mint 150 effektet találhatunk benne a klasszikus szűrőktől a különböző időjárási viszonyokat idéző textúrákon át a mindenféle geometriai formákig, de emellett a fehéregyensúly, a színegyensúly, az elmosás és a mélység állításával is finomhangolhatjuk a fotókat. Minden felbontást támogat, nem muszáj szabályos négyzet alakú képeket készíteni vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.