Hirdetés

Cloak, FireChat - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

A közösségi szolgáltatások után elértünk az antiszociális szolgáltatásokhoz is.

Hirdetés

Nem tudjuk már számon tartani, hogy hány közösségi szolgáltatás próbál életünk részévé válni. Megoszthatjuk gondolatainkat, élményeinket, képeinket, videóinkat, helyzetünket, és tulajdonképpen mindent, amit egy ember megoszthat ismerőseivel. Az új ötletek hamar fel tudják kelteni a felhasználók, és főleg az informatikai nagyhatalmak érdeklődését, és ami nem csak egy-két hónapig tud érdekes maradni, azt valaki biztosan megpróbálja bekebelezni. A Cloakot valószínűleg sem a Foursquare, sem a Facebook nem akarja majd magának, heti ajánlónk aktuális felvonásában azt is elmondjuk, miért.

Hirdetés

Cloak - iPhone, iPod touch - ingyenes

Kétség kívül a Cloak az egyik legérdekesebb alkalmazás a héten. A magát „antiszociális hálózatként” aposztrofáló app segít abban, hogy elkerüljük azokat az ismerőseinket, akikkel semmiképp nem szeretnénk összefutni. Az Instagramról és a Foursquare-ről összegyűjti a szükséges információkat (avagy ismerőseink legutóbbi ismert pozícióit), majd jelez, ha valaki a közelünkben van. A Facebook intergrációra egyelőre várni kell, a Twitter helymeghatározása viszont a fejlesztők szerint használhatatlan, így azt eőreláthatólag nem is fogják támogatni.

 

Newsbeat - iPhone, iPod touch - ingyenes

A Newsbeatet főleg az angolul tudók fogják értékelni. Elsőre egy egyszerű híraggregátornak tűnik, ami a mi beállításaink alapján összegyűjti azokat a híreket, melyekről úgy gondolja, hogy minket érdekelhetnek, viszont annyiban különb a többi versenytársától, hogy fel is olvassa nekünk a szöveget, így munkába menet a kocsiban olyan dolgokat is megtudhatunk, amikről a rádióban nem beszélnek. A Newsbeat továbbá minden tizedik perben felolvassa az időjárást és a közlekedési információkat is.

 

FireChat - iPhone, iPod touch - ingyenes

Kanyarodjunk vissza egy kicsit a közösségi alkalmazásokhoz, ugyanis a Cloak mellett a FireChat is a kapcsolatépítés (illetve előbbi esetében épp a kapcsolatrombolás) egy új módját mutatja meg. Az Open Garden fejlesztőcsapat által kiadott app-pel úgy lehet chatelni, hogy még internetkapcsolat sem szükséges hozzá. Az iOS 7-tel bekerült Multipeer Connectivity Frameworkre épül, és összekapcsol minket azokkal, akiknek szintén telepítve van az app. Csoportos beszélgetéseket is lebonyolíthatunk, megoszthatunk képeket, tehát mindent tud, amit egy modern chatapplikációnak tudnia kell. Érdemes próbálgatni.

 

Checkmark 2 - iPhone, iPod touch - 2,99 euró

A népszerű to-do alkalmazás, a Checkmark is megkapta iOS 7-es frissítését, viszont a fejlesztők úgy döntöttek, a sok újonnan bekerült funkció miatt nem csak egy hagyományos frissítésként jelentetik meg a 2.0-ás verziót. Az új dizájn mellett mostmár listákat is készíthetünk, csoportosíthatjuk a helyszíneket, egy érintéssel megváltoztathatjuk egyes feladatok határidejét, és beállíthatunk idő- és helyszín alapú emlékeztetőket. Kétségtelenül remek alternatívája az iOS-ben gyárilag elérhető Remindersnek, és az ár-érték arány is teljesen rendben van.

 

Flying - iPhone, iPod touch - ingyenes

Ahogy egyre inkább belevágtatunk a tavaszba, majd a nyárba, úgy szaporodnak meg az utazást megkönnyítő appek is. A múltheti ajánlónk egyik kiemelt alkalmazása volt a Flight, ami nem összekeverendő a nemrég megjelent Flyinggal. A célja mindkettőnek ugyanaz: teljeskörű információt adni az egyes járatok indulási, érkezési idejéről, az esetleges késésekről vagy a járatok teljes törléséről. A fejlesztők persze nem bírták megállni, hogy ne mossanak bele valami közösségit, így bélyegeket gyűjthetünk, „versenyezhetünk” barátainkkal abban, hogy ki repült többet és megnézhetjük, ők éppen hova tartanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.