Hirdetés

Codecademy, Coub, Slyfeed - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Tanulj meg programozni 60 perc alatt, éld ki a kreativitásodat rövid videókkal, olvass RSS-t másképp az elmúlt hét legjobb alkalmazásaival.

Hirdetés

Csend van az Apple háza táján, legalábbis ami az iOS-es készülékeket illeti. Mac-ekre épp ma jelent meg a 10.9.1-es frissítés, aki Maverickset használ, mindenképp telepítse, fontos javításokat pakoltak bele. Aki viszont iPhone, iPod touch vagy iPad tulajdonos, esetleg jövő héten válik azzá, tekintse meg eheti ajánlónkat, hátha a friss appek közül valamelyik az első között landol a készüléken.

Hirdetés

Codecademy: Hour of Code - iPhone, iPod touch - ingyenes

Öt-tíz éven belül eljutunk oda, hogy a programozás ismerete számos munkahelyen kötelező lesz, még ha a szakma nem is kötődik sozrosan hozzá. A Codecademy honlapján számos nyelvet és a programozás alapvető fortélyait is megtanulhatjuk, de ha csak kevés időnk van rá, és szabadidőnkben nincs a közelben egy számítógép, sokat segírthet a Codecademy: Hour of Code app. Ígérete szerint egy óra alatt nulláról eljutunk a kezdő programozó szintjéig, egyszerű példákon keresztül ismerkedhetünk meg a programozás különleges világával.

Coub - iPhone, iPod touch - ingyenes

A Coub az egyszerű videómegosztó alkalmazások közé áll be, de nem valószínű, hogy meg tudja szorongatni az Instagramot vagy a Vine-t. Amit viszont az említett alkalmazásokkal szemben tud, az az, hogy rövid, ismétlődő videókat készíthetünk, ezeket pedig egy az iTunes könyvtárunkból választott zenével turbózhatjuk fel. A lejátszás iránya változtatható, a feltöltés pedig nincs limithez kötve. Elképzelhető, hogy a jogvédők letiltatják, de aki úgy érzi, hiányzik rövid videói alól a zene, próbálja ki.

 

MindMeld - iPad - 3,59€

A lehallgatási botrányok közepén jött egy alkalmazás, ami a mi engedélyünkkel hallgatja le beszélgetéseinket, hogy ezek alapján minket érdeklő témákban jelenítsen meg híreket.  A MindMeld folyamatosan hallgat, az elhangzó szavak feldolgozásával pedig releváns videókat, képeket, cikkeket és weboldalakat jelenít meg, sőt, legfeljebb 7 másik fővel folytatott konferenciabeszélgetéseink során  mindenkit figyel, majd az összeállított témákat mindenki készülékén megjeleníti. Az egészre rátesz egy lapáttal, hogy csak akkor használható, ha Facebook felhasználói fiókunkkal bejelentkezünk. Paranoiásak kerüljék.

Slyfeed - iPad - 2,69€

A Slyfeed megtervezésekor a fejlesztők arra törekedtek, hogy a felhasználók a lehető legkevesebb tapintással érhessék el azokat a híreket, amikre kíváncsiak. iClouddal és Feedlyvel szinkronizál, több felhasználói fiókot, cimkézést, offline olvasást, és sok más funkciót is támogat, ezek egy részét az alapáron felüli befizetéssel oldhatjuk fel. Twitter, Facebook, Buffer, Delicious, HatenaBookmark, Evernote, Instapaper, Pocket, Readability és Mobilizer fiókokkal egyaránt használható.

 

Grand Theft Auto: San Andreas - Univerzális - 5,99€

Listánk végére egy olyan játék került, amivel az iOS egy hatalmas mérföldkőhöz érkezett. A GTA sorozatot sokan ismerik, a GTA III és a GTA: Vice City már korábban megjelentek a platformra, de az, hogy a hatalmas világgal, rengeteg tennivalóval tömött, közel tíz éves játék már mobil eszközökön is játszható, sőt, szebb és kevesebb tárhelyet igényel, mint PC-s és PlayStation 2-es elődje, egyszerűe lenyűgöző.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.