Hirdetés

Csak Bluetooth 4.0-val működik jól az OS X Yosemite



|

A régi Maceken használhatatlan lesz az új Handoff funkció.

Hirdetés

Az Apple egyik nagy újdonsága szoftveres oldalon a Handoff funkció, amely az új OS X Yosemite asztali rendszerükben lehetővé teszi, hogy a munkát egy pillanat alatt ott folytassuk, ahol azt egy iPaden vagy iPhone-on abbahagytuk. Az utóbbi napokban kiderült, hogy a funkció kizárólag Bluetooth LE adapterrel működik, ami a régebbi Mac gépeket egyből kizárja a kompatibilis eszközök sorából, még akkor is, ha egyébként a rendszer elfut rajtuk. 

Hirdetés

Több fejlesztő külső Bluetooth LE adapterekkel kezdett kísérletezni a helyzet megoldása érdekében, de arra jöttek rá, hogy semmiképp nem járhatnak sikerrel. Amennyiben a konkrét Mac nem rendelkezik alapesetben is beépített Bluetooth LE-támogatással, akkor a Continuity funkciói (úgymint a Handoff vagy az AirDrop) egyszerűen nem működnek. 

Természetesen mindezen még változtathat az Apple az őszi megjelenésig, ugyanakkor valószínű, hogy nem véletlen határolták be a teljes mértékben kompatibilis, újabb modellek körét. A Continuity jegyében egyébként az iPhone-unk telefonhívásait is intézhetjük majd a Macünkről, ennél a funkciónál ugyanakkor már a Wi-Fi adapter kap szerepet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.