Hirdetés

Csak kevéssel lesz jobb az iPhone 6 üzemideje



|

Az üzemidőt feláldoznák a lapos dizájn érdekében.

Hirdetés

Az okostelefonok egyik leggyengébb pontja mindig is az akkumulátor volt, az üzemidő pedig egyáltalán nem javult azzal, hogy napról-napra egyre több szolgáltatást és funkciót használunk a készülékünkön. Az iPhone-ok esetében ez pedig továbbra is probléma marad, legalábbis, ha igazak a legújabb kínai beszámolók. Ezek szerint az iPhone 6 üzemideje csak alig lesz jobb az iPhone 5S-hez képest, ezzel pedig alulmúlja a várakozásokat. 

Hirdetés

A 4,7 hüvelykes iPhone 6 állítólag 1800 vagy 1900 mAh-s akkumulátorral kerülhet a boltokba, míg az 5,5 hüvelykes 2500 mAh-sal. Bár az iPhone 5S-ben 1560 mAh-s akku van, az enyhe növeléssel az Apple lemarad a rivális gyártók készülékei mögött, és vélhetően feláldozza az üzemidőt a lapos dizájn oltárán. 

Természetesen a kijelző minél nagyobb, annál több hely van az akkumulátornak is, ellenben a lapos dizájn és az a tény, hogy a nagyobb képernyőnek több energia is kell, megköti a mérnökök kezeit. Persze a teljes képet nem ismerjük, hiszen az egyes hardverek és a szoftveres környezet is sokat számítanak az üzemidőt tekintve. Lehet, hogy az iOS 8 valójában sokkal jobb értékeket biztosít majd, mint az elődje. 

Az iPhone 6 a várakozások szerint szeptember elején mutatkozik be mindkét méretében, frissített Touch ID-val, A8-as CPU-val, talán zafírüveg kijelzővel és a nagyobbik kiadás esetében optikai képstabilizálással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.