Hirdetés

Egy orosz biztonsági cég feltörte az iOS titkosítását



|

Az Elcomsoft nevű orosz cég megkerülte az Apple iOS-ben található védelmet.

Hirdetés

A rendszerben alkalmazott titkosítások feltörésével a fejlesztőknek sikerült készíteniük egy olyan programot, mellyel könnyűszerrel előhozhatjuk többek között az összes tárolt e-mail-t, SMS-t, illetve a jelszavakat. A dolog pikantériája annyi, hogy a vállalat az alkotásukat kereskedelmi forgalomba hozta, ám természetesen nem mindenki juthat hozzá, csupán a kijelölt állami szervek, illetve hatóságok.

 

 

Nagy port kavarhat a fejlesztés, mivel igen kényes területre lépett a vállalat ezzel a programmal. Főleg az iPhone tulajdonosok érezhetik magukat kellemetlen helyzetben, ám ha a vállalat korrekten kezeli az ügyet, nem lehet belőle különösebb probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.