Hirdetés

Egyre égetőbb a 2011-es MacBook Pro gépek hibája



|

A hibás GPU-k miatt csoportos keresetet nyújthatnak be az Apple ellen.

Hirdetés

Már rég nem titok, hogy a 2011-es, 15 és 17 hüvelykes MacBook Pro gépek GPU-ja elég könnyen megadja magát, mindez pedig rendszerösszeomlást, és így egy nagy papírnehezéket eredményez a drága és jó laptop helyett. Egyes felhasználók kaptak ugyan cserealaplapot az Apple-től, a hiba azonban továbbra is igen elterjedt, és drága mulatság a javítása. 

Hirdetés

A hibás modellekre szakosodott Facebook-csoport majd 3000 tagot számlál, egy petíciót pedig több mint 11 000 ember írt már alá. Most a jogászok is bele szeretnének szólni az ügybe, a washingtoni Whitfield Bryson & Mason LLP ugyanis egy felméréssel fordult a facebookos felhasználókhoz. Ebben információkat szeretnének gyűjteni, majd szükség esetén csoportos keresettel megtámadni az Apple-t. A cég korábban a Google Buzz-ügyben és a Lenovo IdeaPadek hardveres problémáinál is hatékonyan lépett fel. 

Az érintett gépekben egyébként az AMD-től származó GPU-k vannak. Korábban egyes 27 hüvelykes iMaceket is érintett hasonló hiba, akkor az Apple csereprogramot hirdetett ezekre a vezérlőkre. Amennyiben sikerül konkrétan megállapítani a hiba okát, elképzelhető, hogy a MacBook-tulajdonosok problémáit is megoldja az almás cég - általában ingyenes javítást vagy a már kifizetett javítás költségvisszatérítését szokták felajánlani. 

 

Fotó: Haverzine

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.