Hirdetés

Ellophatóak a Starbucksnál használt jelszavak



|

Az iOS-es app gondatlansága miatt könnyen ellophatóak a fiókadatok.

Hirdetés

Mostanában talán a Snapchat botránya volt az egyik legnagyobb, amely ismert, de be nem foltozott sérülékenység miatt következett be. Hasonló helyzet adódott a Starbucksnál is, miután kiderült, hogy az iOS-es alkalmazásuk egyszerű, titkosítatlan szövegfájlokban tárolja a jelszavakat és az egyéb adatokat. 

Hirdetés

A felfedezésére Daniel Wood biztonsági szakértő már korábban figyelmeztette a Starbucksot, az viszont november óta figyelmen kívül hagyta a biztonsági rést. A jelszavakat és címeket egyébként csak akkor lehet ellopni a szövegfájlból, ha valaki fizikailag hozzáfér egy telefonhoz, ilyenkor viszont a zárolás sem jelent akadályt. 

A Starbucks korábban elismerte a hibát, és azt mondta, foltozták a lyukat. Miután kijelentették, hogy a jelszavak biztonságban vannak, kiderült, hogy még mindig szabadon lophatóak maradtak. A fizikai korlátok miatt egyébként nem valószínű, hogy túl nagy lopássorozat vagy botrány venné kezdetét, ugyanakkor megint remek alkalom ez arra, hogy emlékeztessük magunkat: nem érdemes több helyen ugyanazt a jelszót használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.