Hirdetés

Energiatakarékosság és ügyintézés iPhone-on



|

Már letölthető az App Store-ból az ELMŰ-ÉMÁSZ alkalmazása: segítségével pontos magyarázatot kaphatunk villamosenergia számlánk minden részletével kapcsolatban és otthonunk energiafelhasználásának csökkentésében is segít.

Hirdetés

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a hazai áramszolgáltatók közül először gondolt az iPhone felhasználókra: alkalmazását könnyen megtalálhatjuk az App Store-ban, ha ELMŰ-re, vagy ÉMÁSZ-ra keresünk. Az alkalmazást ennek megfelelően ELMŰ és ÉMÁSZ felhasználók egyaránt használhatják arra, hogy villamos energiával kapcsolatos ügyeiket iPhone-jukon intézzék.

 

 



Az alkalmazást megnyitva az áramszolgáltatóval és energiatakarékossággal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról olvashatunk. Érdemes az alkalmazás alsó felületén szétnéznünk: itt találjuk az ügyintézés menüpontot az egyik leghasznosabb szolgáltatással, a mérőóra-állás bejelentésével. Ezen a felületen kényelmesen, közvetlenül adhatjuk meg azokat az adatokat, amelyekkel biztosíthatjuk, hogy mindig pontosan a fogyasztásunknak feleljenek meg az áramszámlán szereplő értékek. Az alkalmazás akkor is segít, ha az ELMŰ-vel vagy az ÉMÁSZ-szal olyan ügyet kell intéznünk, amihez elengedhetetlen a személyes részvétel: ilyenkor térképes kereső áll rendelkezésünkre, hogy egyszerűen találjunk oda a legközelebbi ügyfélszolgálatra.

Miért pörög a villanyóra?

Több funkció is segít abban, hogy háztartásunk áramfogyasztását csökkentsük. Az energiahasználati kvíz segít végiggondolni, hogy a különböző fogyasztók – például a hűtőszekrény – helyes beállításával hogyan spórolhatunk az energiával.

 

 

 



Az alkalmazással azt is megbecsülhetjük, a ház vagy a lakás pillanatnyi áramfogyasztása milyen költséget eredményezne egy évre vetítve. Ehhez elegendő megfigyelni, hogy az árammérőben a tárcsa mennyi idő alatt fordul körbe, és a fordulat elején és végén a megfelelő gombot megnyomni a telefon érintőképernyőjén. Az alkalmazás képes ezek alapján megbecsülni, hogy ha az adott pillanatban fogyasztott árammennyiséget egy egész éven át fogyasztanánk, akkor év végén milyen összeg állna az áramszámlán.

A statisztikák szerint évente az Európai Unió országaiban annyi áramot használnak el a készenléti állapotban a hifitornyok, tévék, számítógépek, monitorok, mint Dánia teljes áramfogyasztása. Az ELMŰ-ÉMÁSZ iPhone alkalmazás abban is segít, hogy az így szökő kilowattórák nyomára bukkanjunk: megadhatjuk, hogy milyen készülékek vannak otthonunkban vagy irodánkban rendszeresen készenléti üzemmódban és az alkalmazás az erre vonatkozó költségeket is kiszámolja egy évre vetítve.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.