Hirdetés

Energiatakarékosság és ügyintézés iPhone-on

|

Már letölthető az App Store-ból az ELMŰ-ÉMÁSZ alkalmazása: segítségével pontos magyarázatot kaphatunk villamosenergia számlánk minden részletével kapcsolatban és otthonunk energiafelhasználásának csökkentésében is segít.

Hirdetés

Az ELMŰ-ÉMÁSZ a hazai áramszolgáltatók közül először gondolt az iPhone felhasználókra: alkalmazását könnyen megtalálhatjuk az App Store-ban, ha ELMŰ-re, vagy ÉMÁSZ-ra keresünk. Az alkalmazást ennek megfelelően ELMŰ és ÉMÁSZ felhasználók egyaránt használhatják arra, hogy villamos energiával kapcsolatos ügyeiket iPhone-jukon intézzék.

 

 

HirdetésAz alkalmazást megnyitva az áramszolgáltatóval és energiatakarékossággal kapcsolatos legfrissebb tudnivalókról olvashatunk. Érdemes az alkalmazás alsó felületén szétnéznünk: itt találjuk az ügyintézés menüpontot az egyik leghasznosabb szolgáltatással, a mérőóra-állás bejelentésével. Ezen a felületen kényelmesen, közvetlenül adhatjuk meg azokat az adatokat, amelyekkel biztosíthatjuk, hogy mindig pontosan a fogyasztásunknak feleljenek meg az áramszámlán szereplő értékek. Az alkalmazás akkor is segít, ha az ELMŰ-vel vagy az ÉMÁSZ-szal olyan ügyet kell intéznünk, amihez elengedhetetlen a személyes részvétel: ilyenkor térképes kereső áll rendelkezésünkre, hogy egyszerűen találjunk oda a legközelebbi ügyfélszolgálatra.

Miért pörög a villanyóra?

Több funkció is segít abban, hogy háztartásunk áramfogyasztását csökkentsük. Az energiahasználati kvíz segít végiggondolni, hogy a különböző fogyasztók – például a hűtőszekrény – helyes beállításával hogyan spórolhatunk az energiával.

 

 

 

HirdetésAz alkalmazással azt is megbecsülhetjük, a ház vagy a lakás pillanatnyi áramfogyasztása milyen költséget eredményezne egy évre vetítve. Ehhez elegendő megfigyelni, hogy az árammérőben a tárcsa mennyi idő alatt fordul körbe, és a fordulat elején és végén a megfelelő gombot megnyomni a telefon érintőképernyőjén. Az alkalmazás képes ezek alapján megbecsülni, hogy ha az adott pillanatban fogyasztott árammennyiséget egy egész éven át fogyasztanánk, akkor év végén milyen összeg állna az áramszámlán.

A statisztikák szerint évente az Európai Unió országaiban annyi áramot használnak el a készenléti állapotban a hifitornyok, tévék, számítógépek, monitorok, mint Dánia teljes áramfogyasztása. Az ELMŰ-ÉMÁSZ iPhone alkalmazás abban is segít, hogy az így szökő kilowattórák nyomára bukkanjunk: megadhatjuk, hogy milyen készülékek vannak otthonunkban vagy irodánkban rendszeresen készenléti üzemmódban és az alkalmazás az erre vonatkozó költségeket is kiszámolja egy évre vetítve.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.