Hirdetés

Észak-Korea lemásolta a Mac OS X-et



|

Már nem a Windowsra hasonlít az ország operációs rendszere.

Hirdetés

Informatikai szempontból Észak-Korea határozottan nem az innováció melegágya, azonban a jobb körülmények közt élő, számítógéppel is rendelkező lakosai egy ideje legalább már egész kellemes kinézetű operációs rendszert használhatnak. A diktatúra számítástechnikával foglalkozó kutatóközpontja (Korea Computer Center) a hírek szerint még valamikor a tavalyi év közepén adta ki az ország tulajdonképpen hivatalos operációs rendszerének legújabb változatát, amely elődjéhez képest alapos ráncfelvarráson esett át.

Hirdetés


A Linux-disztribúció előző változata az első pillantásra leginkább Windowsra hasonlító KDE grafikus felületet használta, azonban a Red Star OS 3.0 már egyértelműen a Mac OS X-et mímeli. Érdekes, hogy az operációs rendszer beépített Firefox webböngészőjét „Az én országom” névre keresztelték át, bár ez érthető annak fényében, hogy csak egy nagyon szűk réteg merészkedhet ki az internetre, az átlagos lakosoknak meg kell elégedniük Észak-Korea belső intranetével.


(Forrás: PCWorld, Will Scott)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.