Hirdetés

Exkluzív játékokért csatázik az Apple és a Google



|

Az iOS-t, valamint az Androidot juttatná helyzeti előnybe a két óriás.

Hirdetés

Az Apple és a Google állítólag egyaránt felvette a kesztyűt azért, hogy a saját platformjára exkluzív játékokat szerezzen. Úgy tudni, hogy mindkét cég promóciós extrákat ajánl a fejlesztőknek, így aki az iOS-t vagy az Androidot előnyben részesíti, az például prémium kiemelést kaphat az áruházak főoldalán az exkluzivitásért cserébe. 

Hirdetés

Ilyen megállapodás született a Cut The Rope 2 fejlesztője és az Apple között is. A ZeptoLab játéka kiemelt reklámokat kapott abban a három hónapban, amíg kizárólag az App Store-ban volt elérhető. Az időkeret lejárt után aztán Androidra is befutott. Hasonló történt állítólag az EA és az Apple között a Plants VS. Zombies 2-vel, ugyanakkor az Apple a jelentések szerint pénzt soha nem kínál a fejlesztőknek, csak reklámot. 

Ugyanilyen stratégiát jelentettek az Amazonnal kapcsolatban is, ott ugyanakkor hivatalosan igyekeztek megcáfolni a híreket. Természetesen az üzlettel valószínűleg minden fél jól jár, a mobilos tartalmakra való költés ugyanis rohamléptekben növekszik. Mobilos játékokra például 16 milliárd dollárt költöttünk, ami éves szinten 2,3-szoros növekedést jelez. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.