Hirdetés

Ezeket nem hozta el nekünk az Apple 2014-ben



|

Megmutatjuk, hogy miket hiányoltunk az Apple idei bejelentései közül.

Hirdetés

Lassan közeledünk a 2014-es év végéhez, a tech cégektől pedig egyre kevésbé számíthatunk nagyobb horderejű bejelentésekre - az Apple-től legalábbis biztosan nem lesz ilyen egy darabig. Az almás vállalat a megszokott időpontokban megtartotta a bemutatóit, amelyek alkalmából lerántotta a leplet a legújabb hardvereiről és szoftvereiről. 

Hirdetés

Sajnos az iparági pletykák fele sem látott napvilágot 2014-ben, és nem tudni, hogy mi az, ami megmarad prototípus szintjén, illetve mi az, ami csak késik. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy nincs 12,9 hüvelykes iPad Pro és nincs 12 hüvelykes MacBook Air sem. Sajnos még bizonyos szoftveres funkciókat sem tett le az asztalra az Apple. Vajon a felhasználók elvárásai voltak túl magasak vagy csak az Apple dolgozik lassan? Mit hiányoltunk idén az Apple-től? 

 

iPad Pro

Az idei évben állandóan visszatérő téma volt az iPad Pro, a 12,9 hüvelykes óriástablet. A professzionális felhasználókra és az üzleti szektorra szabott szupertábla azonban még csak be sem mutatkozott, iPad-fronton be kellett érjük a ráncfelvarrást jelentő iPad Air 2-vel és iPad mini 3-mal. 

Az iPad Air 2 hardverben is fejlődött, az iPad mini 3 viszont csak egy Touch ID-s szenzort és egy plusz színt adott. Ennek ellenére tény, hogy talán a piac legjobb táblagépeiről van szó. Az iPad Pro helyzetét pedig nagyban nehezíti, hogy az iPhone 6 Plus váratlanul nagy kereslete miatt a gyártóknak a csúcsphabletre kellett átcsoportosítaniuk az erőforrásaikat. 

 

Még nincs gigantikus méretben

 

Osztott képernyős multitasking

Az Android platformon több gyártó is megoldotta, hogy egyszerre két app jelenhessen meg a kijelzőn, illetve a Microsoft a reklámjaiban állandóan ezzel a funkcióval piszkálja az Apple-t. Az almás vállalat állítólag már az iOS 8-ban az osztott képernyős multitasking móddal akart minderre válaszolni, egy olyan hiányt pótolva a rendszerben, ami elég égető. 

A funkció a rendszer frissítéseiben sem vált még elérhetővé, így két appot egyszerre továbbra sem lehet Apple mobil kütyün futtatni. Talán majd az iOS 9-ben. 

 

Multitasking

 

Retinás MacBook Air

Lett ugyan 5K-s iMac, a retinás MacBook Air mégis elmaradt a kínálatból. A 12 hüvelykes MacBook sok újdonságot hozott volna a pletykák szerint, így például szuperlapos házat, gombok nélküli érintőpadot és passzív hűtést. Állítólag a próbagyártások után pont a lapos házzal akadtak problémák. Emellett persze nem segít, hogy az Intel nagyon sokat késik a Broadwell processzorokkal, amelyek alaposan feldobhatnák az új laptopot. Igazán új MacBookra a legjobb esetben is csak jövőre számíthatunk. 

 

Nincs vadiúj MacBook

 

Apple TV

Az Apple TV idén nem frissült, és elmaradt a teljes értékű HDTV is, amit olyan régóta emlegetnek. Az almás vállalat ezek helyett szoftverfronton csiszolta a tévés megoldását, családi vásárlásokkal és újratervezett vizuális elemekkel, többek között. Egy darabig még várnunk kell rá, hogy az Apple újra feltalálja a tévézést. 

 

Vajon mi lesz a tévézés jövője?

 

Mindenre zafírüveget

Az Apple 2013-ban komoly együttműködést indított a GT Advanced Technologies nevű céggel, amelynek a segítségével minden mobil készüléket zafírüvegbe akartak burkolni. Sajnos mire kellett volna, nem lett megfelelő minőségű zafírüvegből elegendő, így az idei iPhone-ok "hagyományos" védőüveget kaptak. Mivel a GT azóta csődvédelmet kért, így a zafírüveg könnyen lehet, hogy a jövőben is csak az ujjlenyomat-olvasó és a kamera kiváltsága marad. 

 

Nem jutott mindenre zafírüveg
 
 

Ti mit hiányoltok a legjobban az Apple kínálatából? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.