Hirdetés

Ezért nincs zafírüveg az iPhone 6-on



|

Alapanyag volt elég, de nem tudták kijelzővédővé alakítani időben.

Hirdetés

Az iPhone 6-tal kapcsolatos egyik legnagyobb pletyka mindig is a zafírüveg kijelző volt, ezért talán kicsit meglepőnek tekinthető, hogy a megoldás még a legdrágább modellekről is lemaradt. A zafírüveg gyártásával foglalkozó GT Advanced Technologies részvényei komolyan visszaestek a bemutatót követően. Matt Margolis, a témával gyakran foglalkozó szakértő elemző, iparági forrásoktól úgy tudja, mindössze pár hét híján csúszott le a zafírüveg az iPhone 6-ról

Hirdetés

A problémát nem is a GT termelése jelentette, ugyanis az arizonai gyár menetrend szerint szállította az alapanyagot. A probléma az ellátóláncban lépett fel, ahol a további partnereknek tényleges zafírüveg kijelzővédővé kellett volna alakítaniuk a terméket. Állítólag az utolsó pillanatban léptek vissza az eredeti tervektől, a készleteket pedig átirányították az Apple Watch-hoz. 

A GT továbbra is gyors ütemben gyártja a zafírt, ugyanakkor meglehetősen valószínűtlen, hogy azzal az Apple bármit is kezdene a 2015 szeptemberében esedékes következő telefonok bemutatójáig - ha csak nincs tervben valami más az Apple Watch-on felül. A napokban majd 2 tonna anyagot kaptak vissza, újrafeldolgozásra. 

 

Fotó: TechnoBuffalo

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.