Hirdetés

Felvitték az új iPhone-ok árát



|

Árfolyamkülönbségek miatt döntött az Apple az iPhone 5S és az iPhone 5C áremelése mellett.

Hirdetés

A franciák legnagyobb pechére az Apple úgy döntött, az országukban megemeli az iPhone 5S és az iPhone 5C vételárait. A beszámolók alapján ezentúl egy 16 gigabájtos iPhone 5S-ért 10 euróval kell többet fizetni, míg a 32 gigabájtos verzió 12 euróval kerül többe az eddiginél. A 64 gigabájtos változat ára 18 euróval magasabb annál, amennyiért máshol meg lehet venni a telefont. 

Hirdetés

10 és 12 euróval (16 és 32 gigabájtos modell) emelkedett az iPhone 5C árcéduláján szereplő összeg is, így a műanyag okostelefon immáron mindennek mondható, csak épp olcsón beszerezhetőnek nem. Az áremelésre valószínűleg azért volt szüksége az Apple-nek, mert az árfolyamkülönbségek miatt csak így tudja megőrizni a haszonkulcsát. 

Érdekes módon a felhasználók más európai országokban is arra panaszkodnak, hogy az új iPhone-ok ára kiváltképp magas. Sajnos az amerikai és az európai fizetőeszközök közötti különbözetet ezúttal is a felhasználóknak kell megfizetniük, így marad a régi szabály: a dollárban megadott árat írjuk át euróra, és még adjunk hozzá egy keveset. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.