Hirdetés

Fonta, Veedeo - a hét legjobb iOS-es alkalmazásai



|

Az év utolsó előtti hetén szintén a fotós és videós alkalmazások domináltak.

Hirdetés

Egy hét múlva még mindig 2013 lesz, de csak éppenhogy befér majd az évbe egy utolsó appajánló. Most egyelőre nézzük az 51. hét válogatását, melybe - az egész éves mintát követve - fotós alkalmazásokból jutott a legtöbb. Ez most azért jön jól, mert aki még nem küldte el a karácsonyi virtuális képeslapokat, fotós üdvözleteket, nem késett el, az App Store héten megjelent alkalmazásaival egyszerűen összedobhat valamit, aminek a család és az ismerősök egyaránt örülhetnek. És megspórolhatja az energiát a bejglifogyasztásra.

Hirdetés

Fonta - iPhone, iPod touch - 0,89€

Válogatásunk első fotós alkalmazásával fényképeinket láthatjuk el egyedi szövegekkel, vagy weblapunkhoz, blogunkhoz készíthetünk valami egyszerű, mégis egyedi fejlécet. A képeket maszkolhatjuk, elmoshatjuk, szűrőket és színrétegeket rakhatunk rá, állíthatjuk a telítettséget és az exponálást. A szövegek mellett ábrák is a képekre applikálhatóak, és mint az a mintafotókon is látszik, kreativitással egész ügyes műveket lehet alkotni képszerkesztő programok ismerete nélkül.

 

Veedeo - iPhone, iPod touch - 0,89€

A videózás is egyre elterjedtebb, főleg mióta már Instagramon is megoszthatunk rövid mozgóképeket. A csak az iOS 7-et támogató készülékeken futó Veedeóval az egyszerű Instagramos videóinkat dobhatjuk fel animációkkal, elmosással, zenével és szöveggel. Egyszerűen használható, épp ezért ajánlott mindenkinek, aki nem csak az élet átlagos pillanatait örökíti meg, hanem szeret rövid videóiba egy kis művészetet csempészni.

Photos+ - iPhone, iPod touch - 2,69€

Ha kiművészkedtük magunkkat a Fontával és a Veedeóval, elkezdhetjük rendezgetni a kapott anyagokat. Az iOS beépített fotórendező alkalmazása nem tökéletes, és aki szintén úgy érzi, hogy amit az nyújt, az számára kevés, próbálja ki a beszédes nevű Photos+-t. Több megosztási lehetőséget kínál, könnyebben rendezhetjük albumokba a fényképeket, megnézhetjük, hogy hol és mikor készültek, illetve milyen beállítások mellett. További EXIF adatok is megtekinthetőek vele, remek alternatívája a Fotóknak.

GoodNotes 4 - Univerzális - 4,49€

Megszakítva a sort itt egy app, ami a papírra jegyzetelést kívánja felváltani, és mivel rengeteg felhasználó szintén ezért használ iPadet, a GoodNotes 4 jó eséllyel indul. A hamarosan Mac-es klienssel is rendelkező alkalmazás esetében a fejlesztők arra törekedtek, hogy a papír és a tinta minél élethűbbnek tűnjön, visszaadva a füzetbe jegyzetelés élményét. Természetesen gépelhetünk is, beszúrhatunk képeket, tökéletes formákat rajzolhatunk, de kezelhetünk PDF-eket, Word dokumentumokat és Powerpoint fájlokat is. Külön plussz pont, hogy mivel a lap zoomolható,  jobban kihasználhatjuk a felületet. Az app AirPlay-t is támogat, így ha a készüléket egy kivetítőre kötjük, azon csak maga a papír jelenik meg, az eszköztár nem.

 

Cut the Rope 2 - Univerzális - 0,89€

Személy szerint nagy rajongója vagyok a Cut the Rope sorozatnak, nálam ezek az abszolút favorit alkalmi játékok mobilon, így kicsit saját elfogultságom miatt került be a válogatásba, kicsit pedig azért, mert tényleg érdemes róla szót ejteni. A fejlesztők fogták a klasszikus, kötélvagdosós formulát, és felrázták egy kicsit új karakterekkel, mozgatható Om Nommal, bonyolultabb és változatosabb feladványokkal. A rengeteg mikrotranzakciós ehetőség ne szegje kedvét senkinek, a pályák minden feladata (három csillag összegyűjtése, extra feladat teljesítése, bónusz pályák feloldása) ezek mérsékelt használatával is teljesíthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.