Hirdetés

Gázmérgezés az Apple kínai beszállítójánál



|

Nem megfelelő hulladékkezelés okozhatta a balesetet.

Hirdetés

Egy ember meghalt és négyen megsérültek abban a balesetben, mely csütörtökön történt Kínában, Suzhouban a Catcher Technology egyik leányvállalatánál. A Catcher Technology az Apple ismert beszállítója, szakterülete gépházak gyártása elektronikus készülékek számára.

 

A cég nem nyilatkozott egyelőre, ám tőzsdei bejelentést tett, melyben tudósított a balesetről, kihangsúlyozva, hogy az egy egyszeri esemény, mely nem áll közvetlen kapcsolatban a gyártási eljárással, az üzemmel vagy alapanyagokkal. A Suzhou Ipari Park Intéző Bizottsága kivizsgálta az esetet és úgy találta, hogy az öt munkás a szennyvízkelező telepen végzett munka során szenvedte el a mérgezést. A balesetet követően a négy életben maradt sérültet kórházba szállították, egy normál ellátást kap, hármuknál még mindig keresik a sikeres kezelés módját.

 

 

 

A vizsgálat még folyik, az előzetes eredmények szerint a mérgezést kén-hidrogén okozta, mely nagy mértékben mérgező, gyúlékony gáz és rendszerint a mélyen fekvő és gyengén szellőztetett területeken, például pincékben és csatornajáratokban gyűlik fel. Megvizsgálták a környező helyiségeket és területeket, ahol nem akadtak gáz nyomára.

 

Nemrégiben a Catcher Technology egy másik üzemét bezárták, miután a környező lakók ocsmány szagokra panaszkodtak és panaszt tettek, attól félve, hogy az üzem működése kárt tesz egészségükben. Az egész ipari parkban környezetvédelmi vizsgálat folyik jelenleg is, még az előző ügyből kifolyólag.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.