Hirdetés

Google: mi találtuk fel az Apple szabadalmait



|

Az androidos divízió egyik alelnöke védi a Samsungot a bíróságon.

Hirdetés

Az Apple és a Samsung bírósági vitáján az almás cég korábban Greg Christie-t húzta elő a kalapból, aki anno az iOS és az iPhone alapvető funkcióinak a feltalálásért és kivitelezéséért felelt. Most hasonló lapot húzott a Samsung is, amelyet a Google Android divíziójának mérnöki alelnöke, Hiroshi Lockheimer véd az Apple-lel szemben

Hirdetés

Lockheimer szintén az Android korai napjaira fókuszált: a legfontosabb követelményként saját ötleteket, egyedi elképzeléseket említett, amikor a rendszer fejlesztésébe vágták a fejszéjüket. Lockheimer először 2006 januárjában látta az Android demóját Andy Rubin jóvoltából, majd röviddel azután át is igazolt a Google-höz. A munkát 20-30 emberrel kezdték, majd az első robotos telefon 2008-as bemutatójakor 70-en voltak. Az elmondása szerint kis csapatként, teljesen önállóan működtek. Azóta 6-700-an jelentenek Lockheimernek szoftveres fejlesztéssel kapcsolatban. 

A megbeszélések során Lockheimer azt próbálta bizonyítani, hogy a Samsungnál felhasznált Apple szabadalmak már a részét képezték a kezdeti Android rendszereknek is, és bizonyos eszközökön, mint a Galaxy Nexus, már eleve elérhetőek voltak. Bizonyos funkciókat szerinte a Google hamarabb talált fel, mint ahogy az Apple szabadalmaztatta azokat.

Az Apple jelenleg 2,191 milliárd dolláros kártérítést követel a Samsungtól. 

 

Fotó: TechnoBuffalo

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.