Hirdetés

Hamarosan csak az arany iPhone 5S-t lesz menő lopni



|

iPhone 5S, arany színben, iOS 7-tel, ujjlenyomat-olvasóval: a tolvajok álma.

Hirdetés

Néhány héttel, hónappal ezelőtt mindenki jót nevetett azon, hogy az Apple sárga vagy talán arany színű iPhone-t akar a piacra dobni, amikor a legújabb generáció végre megjelenik. A sárga elvégre teljesen értelmetlennek tűnik, az arany pedig olyan giccses lenne, hogy inkább szánalmat és utálatot ébresztene abban, aki rápillant a luxuskütyüre. Aztán egyre több helyről futottak be a jelentések, hogy bizony, már gyártják az arany színű iPhone-t. 

Hirdetés

Az idő múlásával aztán kiderült, hogy ez az arany iPhone inkább pezsgőszínű, és egyáltalán nem hat giccsesnek vagy túlzónak. Ami azt illeti, kifejezetten elegánsnak írják le azok, akik már láthatták. A pezsgős iPhone 5S persze nem egyszínű lesz, az előlap például fehér marad. 

 

 

Ami a hi-tech és a luxus jelzőket illeti, nagyon úgy tűnik, hogy tényleg ujjlenyomat-olvasóval gazdagítják az almás telefon felszereltségét. Az elemzők értesülései szerint gyakorlatilag változatlan marad a Home gomb, tehát nem domborodik majd kifelé, mint egyesek állították korábban. Bár azt mondják, hogy az Apple nagyon fejlett technológiát épít be a Home gombba, azt mégsem használják majd fizetésre. Ehelyett biztonsági oka lesz annak, hogy van ujjlenyomat-olvasó: a legtöbben nem zárják le a telefonjukat. Ezzel ráadásul a folyton problémás zárkódot is ki lehet kerülni, az iPhone pedig akkor old fel, amikor kézbe veszi a tulajdonosa. 

 

 

Erre az újításra egyébként egyre inkább úgy tűnik, hogy szükség is lesz. Az iPhone már önmagában is igen népszerű a tolvajok körében, hiszen a készülék népszerűségénél fogva van rá kereslet. Ha számításba vesszük azt a tény, hogy általában mindig mindenkinek a legújabb kell, akkor a pezsgőszínű iPhone 5S telitalálat.

A new yorki rendőrség egyik volt tisztje, Euege O'Donnell (jelenleg rendőröket oktat), korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy a telefontolvajoknál ez lesz a legkedveltebb célpont, és attól függetlenül, hogy eltervezték-e a lopást vagy sem. A volt rendőrtiszt emlékeztetett arra, hogy a bűnözők általában követik a divatot és az újdonságokat, egy ilyen készülék pedig pont annyira vonzza őket, mint a fogyasztókat.

 

 

Nem telt sok időbe, hogy a véleményét sokan mások is osszák, így például a lopott iPhone-ok követésével foglalkozó iHound Software alapítója, Mat Mullen. Az új szín szerinte azt jelzi, a legújabb dologgal mászkálunk, és nyilván ez éri a legtöbb pénzt is. Egy okos tolvaj ezt tudja, és éppen emiatt gyorsan, magas áron adja tovább a zsákmányát. 

A témával a Huffington Post is foglalkozott, és ők egyenesen odáig mentek a cikkükben, hogy a pezsgőszínű iPhone 5S-t az első iPhone-hoz hasonlították. Emlékeztetőnek leírták, hogy 2007-ben a fehér fülhallgató újdonság volt, és csak iPhone-hoz járt, ezért a tolvajok rászálltak mindenkire, akin ilyet láttak. Egy arany színű iPhone, fényes Apple logóval, tálcán kínálná magát a bűnözőknek. De valószínűleg akkor is érdekli őket majd a telefon, ha az tényleg matt és pezsgőárnyalatú lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.