Hirdetés

Hibajavításokat adott ki az Apple



|

Hirdetés

Az Apple hasonlóan több szoftverfejlesztő céghez nem egyesével szünteti meg a termékeiben felfedezett sérülékenységeket, hanem időközönként kiad egy-egy hibajavító csomagot. A cég a múlt hónapban is tett elérhetővé frissítéseket, amelyek összesen 44 sebezhetőséget szüntettek meg. Az Apple e havi hibajavító csomagja szintén nagyon fontos szerepet tölt be, hiszen tíz olyan biztonsági rést foltoz be, amelyek a kritikus veszélyességű hibák közé tartoznak.


A Symantec és a FrSirt (French Security Incident Response Team) szerint az Apple szeptemberi frissítéseinek telepítésére mihamarabb érdemes sort keríteni, ugyanis azok valóban komoly sérülékenységeket szüntetnek meg. A kijavított hibák között vannak olyanok, amelyek kihasználásával jogosulatlan távoli kódfuttatásra, emailek révén végrehajtott károkozásra valamint szolgáltatásmegtagadási (DoS) támadásokra is lehetőség nyílik.

Az Apple szeptemberi frissítéseinek telepítése a Mac OS X operációs rendszer 10.3.9-es és 10.4.2-es verzióinak esetében, valamint egyes szerver alkalmazások használatakor szükséges.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.