Hirdetés

Hivatalos az Apple iPad Pro!



|

Bivalyerős hardvert kapott a 12,9 colos kijelzővel szerelt táblagép.

Hirdetés

Hölgyeim és Uraim, ezt is megértük. Ma este az Apple bejelentette az ősidők óta pletykált óriás iPadet, Phil Schiller szerint a legelső modell bemutatása óta ez a legnagyobb újítás a termékcsalád történetében. A termék a pletykáknak megfelelően tényleg nagyon régóta fejlesztés alatt állhatott, ez egyértelműen lerí a specifikációkról, a hozzá készült kiegészítőkről.

Hirdetés


A lényeggel kezdve az iPad Pro táblagépbe egy 12,9 hüvelykes és 2732 × 2048 pixeles érintőkijelző került, a gyártó az új iMac-ben is használt kijelzőtechnológiát vetette be. Persze egy ilyen monstrum hajtásához komoly tűzerőre is szükség van, ezt az új Apple A9X nevű lapkakészlet biztosítja. Az Apple szerint az új System-on-Chip 1,8× gyorsabb az előző A8X lapkánál, képes szimultán három darab 4K-s videostreamet akadás nélkül lejátszani. Schiller állítása alapján az iPad Pro gyorsabb az utóbbi egy évben leszállított hordozható számítógépek 80 százalékánál, grafikai teljesítményben pedig a 90 százalékánál.


Ettől függetlenül nem kell tartani az akkus üzemidőtől, ugyanis papíron az iPad Pro egyetlen töltéssel akár 10 órát is kibírhat. Ennek egyik oka, hogy a kijelző adaptív képfrissítési sebességet használ, azaz ha statikus képet kell megjeleníteni, akkor lekapcsolnak a panel és grafikus processzor egyes áramkörei. Az akku konkrét kapacitásáról nincs információ.


Persze a nagy kijelző mit sem ér megfelelő programok nélkül. A táblagépen futó iOS 9 operációs rendszer az alkalmazások "ablakainak" egymás mellé helyezhetőségével lehetőséget biztosít a multitaskolásra, ezt a feladatot pedig a nyomásérzékeny Apple Pencil érintőceruza könnyíti meg. Nem ingyen, extra 99 dollárért cserébe.


A hardver egy Lightning csatlakozó segítségével tölthető újra, az alkalmazások kezelését és a kézírást hivatott megkönnyíteni, a használata közben lehetőség nyílik egy ujj használatára is. Nem tudjuk, hogy Steve Jobs most forog-e a sírjában, főleg mivel a sajtóeseményen a Microsoft is demonstrálta a toll hasznosságát. Borítékolható módon az érintős Office alkalmazásaival bizonygatta a nagyérdeműnek, hogy mekkora találmány már ez az Apple Pencil.


Microsoftnál tartva az Apple iPad Pro táblagéphez 169 dollárért megvásárolható lesz egy billentyűzettel felszerelt tok. Első blikkre annyira nem tűnt szupernek a hardver, de persze a virtuális klaviatúrához képest minden bizonnyal produktívabb. A kiegészítő nem Bluetooth segítségével kommunikál az iPad Pro-val, hanem az újonnan bejelentett "Smart Connector" fizikai csatlakozót használja.


Az Egyesült Államokban november során fog piacra kerülni az Apple iPad Pro, modelltől függően 799-1079 dollár közti áron. Hardveres konfiguráció tekintetében három modell lesz: 32 GB + Wi-Fi 799 dollárért, 128 GB + Wi-Fi 949 dollárért, továbbá 128 GB + LTE 1079 dollárért.


Apple iPad Pro specifikációk:

- Érintőkijelző: 12,9 hüvelyk, 2732 × 2048 pixel,
- Apple A9X lapkakészlet
- Memória: N/A
- Háttértár: 32 vagy 128 GB, nem bővíthető
- Előlapi kamera: 1,2 MP
- Hátlapi kamera: 8 MP
- Ujjlenyomat-olvasó
- 4 hangszóróból álló hangrendszer
- 10 órás akkus üzemidő
- 712 grammos súly
- 6,86 mm vékony


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.