Hirdetés

Hogyan ellenőrizzük a gyanús fájlokat egy Macen?



|

A VirusTotal külön asztali alkalmazást is kínál Mac gépekre.

Hirdetés

Egy Mac gép esetében az egyik legritkábban előkerülő fogalom a vírus és a kártevő. Legyen szó arról, hogy az OS X biztonságosabb vagy csak arról, hogy még mindig nem vonzza kellőképpen a platform a támadókat, mindez nem jelenti azt, hogy Mac gépeken is teljesen szokatlan és lehetetlen egy kártevővel való fertőződés. 

Hirdetés

Vannak például olyan webes vírusok is, amelyek platformfüggetlenek. Amennyiben aggódunk néhány gyanús fájl vagy hivatkozás miatt, akkor a legegyszerűbb ezeket egy megbízható, online szolgáltatónál leellenőrizni. Ilyen többek között a VirusTotal, amely megkönnyíti a maces felhasználók életét azzal, hogy külön asztali alkalmazást is kínál OS X-re. A segítségével gyorsan megtalálhatóak a vírusok, trójaik és egyéb malware-ek. 

 

Fotó: iMore

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.