Hirdetés

Hogyan tegyük kényelmesebbé az iOS 7-et?

|

Az iOS 7 forradalmi újításai sokak számára kényelmetlenek, következzen hát néhány tipp.

Hirdetés

Az iOS 7 debütálása után várható volt, hogy lesznek, akiknek nem nyeri el maradéktalanul a tetszését az Apple sok forradalmi újítása. Az új mobil operációs rendszer valóban nagyon sokat változott az elődjeihez képest. Az újdonságok van akinek tetszenek, van aki együtt tud élni néhány kevésbé kedvelt funkcióval, van, akit pedig kiváltképp zavarnak. Mit tehetünk azért, hogy otthonosabb legyen az iOS 7? 

Hirdetés

A régebbi készülékek tulajdonosai eltérő mértékben ugyan, de sokszor gyengébb üzemidőről számolnak be. Emiatt nem árthat néhány beállítást módosítani, amelyek segítségével az akku tovább húzza majd. 

 

 

Első körben érdemes kikapcsolni az úgynevezett parallax funckiót. Ezzel egy komoly virtuális élménytől válunk meg, de az akku üzemidejét megnövelhetjük, ha lemondunk a telefon mozgatásának a hatására dűlő háttérképekről. Ez a funkció egyébként megdöbbentő módon rengeteg embernél szédülést, fejfáját, hányingert vált ki. Kikapcsolni a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Mozgás csökkentése menüben tudjuk, a kapcsoló bekapcsolásával. 

Az energiatakarékosság jegyében érdemes még lemondani az alkalmazások háttérben való frissítéséről is. Ezt az Általános, Alkalmazásfrissítés a háttérben menüben kell keresnünk, és vagy megadnunk, hogy melyik appnak engedélyezzük, vagy akár az összeset is tilthatjuk. A tapasztalatok szerint jelentős üzemidőt nyerhetünk, ha a háttérben a rendszer nem frissítgeti az appok tartalmait. 

 

 

Ha maximalisták vagyunk az üzemidővel kapcsolatban, akkor az Adatvédelem, Helymeghatározás menüben is vegyük ki a felesleges appokat a listából, vagy eleve kapcsoljuk ki a helymeghatározást, ha nincsen rá szükségünk. Az Apple ígérete szerint a Find My iPhone-t ez nem érinti. Szintén jót tehet az akkunak, ha kikapcsoljuk az AirDrop funkciót: ezt a Vezérlőközpontban tudjuk megtenni, amit alulról kell fölhúznunk. 

A Vezérlőközpont egyébként nagyon hasznos újításnak bizonyul, hiszen gyors hozzáférést engedélyez a legfontosabb, leggyakoribb beállításokhoz. Elég dühítő azonban, ha mondjuk játék közben véletlenül újra és újra előhúzzuk. Szerencsére beállíthatjuk, hogy az appokon belül ne legyen elérhető a Vezérlőközpont, csak a zárolt- és a főképernyőn. Ehhez a Beállítások, Vezérlőközpont menüben kell kikapcsolnunk a Hozzáférés az alkalmazásokon belül funkciót. 

 

 

Fontoljuk meg, hogy szükségünk van-e az appok automatikus frissítésére. Az iOS 7 már képes magától letölteni minden app-frissítést a háttérben, de ha mi jobb szeretjük eldönteni magunknak, szükségünk van-e az új funkciókra, akkor ezt a szolgáltatást nyugodtan tiltsuk le a Beállítások, iTunes és App Store menüben, az Automatikus letöltések Frissítések sorában. 

 

 

Mivel jelentősen átalakult az értesítési központ, talán megfontolandó még trükközni ennek az elemeivel is. Ugyanolyat már nem tudunk beállítani, mint az iOS 6-ban, de a Beállítások, Értesítési központ menüben eldönthetjük,a felugró rengetegből mire van szükségünk. 

Ha azzal van bajunk, hogy az Üzenetek már nem jeleníti meg az emberek teljes nevét, lépjünk a Beállítások, Mail, Kontaktok, Naptárak menübe, és a Rövid név menüben állítsuk át a kapcsolókat. Amennyiben valamiért mégsem tudunk együtt élni az iOS 7-tel, szerencsére van rá megoldás, hogy végleg megszabaduljunk tőle, és visszategyük az iOS 6-ot. 

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.