Hirdetés

Idővel eltűnhetnek a MacBookok zsanérjai



|

A vállalat újfajta módon oldaná meg a fedlap rögzítését.

Hirdetés

Az Apple legnagyobb erősségét a folyamatos kutatási és fejlesztési tevékenysége jelenti, ám nem itt nem csak új termékek előállításáról van szó, hanem a meglévők csiszolásáról. Ennek eredménye általában látható, hiszen a vállalat hardverei funkcionális és elegáns megoldásaikkal már első pillantásra is kiforrott benyomást keltenek.

Hirdetés


A Patently Apple portálnak köszönhetően most lelepleződött az Apple egyik legújabb ötlete, ugyanis egy pár hónapja beadott szabadalmi kérelem alapján a vállalat jövőbeli MacBook laptopjaiban megváltozhat az alsó és felső részek illesztése. A mérnökök hagyományos zsanérok helyett inkább a külső borítás megfelelő pontjaiba vágnának lézerrel apró alakzatokat, hogy a szükséges pontokon az anyag könnyen hajlítható legyen.


Az eljárás lehetővé tenné, hogy a MacBookok külső borítása egyetlen fémdarabból álljon, amely egyrészt nagyot dobna azok esztétikai faktorán, másrészt pedig a technológia használatával vékonyabbak lehetnének a noteszgépek. Az elképzelés legnagyobb hibájának az anyagfáradás tűnik, tudtunkkal jelenleg nincs olyan fémötvözet, amely bírná az ilyen típusú strapát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.