Hirdetés

Így bukott ki a Google az első iPhone miatt



|

Egy újabb érdekes szemelvényt közöltek Fred Vogelstein könyvéből.

Hirdetés

A múlt hónapban jelent meg a tech újságírással foglalkozó Fred Vogelstein könyve, a Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution, ami az iPhone és az Android korai harcára koncentrál. Októberben már adtak ki belőle egy szemelvényt, most pedig újabb érdekességeket közölt le belőle a The Atlantic

Hirdetés

Egészen pontosan arra koncentráltak, hogy mit szólt a Google az iPhone bejelentéséhez 2007. januárjában. Akkor a webóriás a Sooner nevű, QWERTY-billentyűzettel ellátott készüléken fejlesztgette az Androidot. Amikor Chris DeSalvo mérnök meglátta az iPhone-t, azonnal akart egyet, és úgy gondolta, mindent kezdhet elölről a Google. Az addigi munkájukat a kilencvenes évekbe tartozónak érezte. 

Szintén megdöbbent az Android feje, Andy Rubin: amikor éppen úton volt, még arra is megkérte a sofőrjét, hogy húzódjon le az út szélére, amíg végignézi a webes közvetítést. Állítólag egyből érezte, hogy a Soonert soha nem bocsátják kereskedelmi forgalomba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.