Hirdetés

Így törhető fel az Apple ujjlenyomat-olvasója



|

Egy részletesebb videón is bemutatták, hogyan törték fel a Touch ID-t.

Hirdetés

Miután hétfőn nagy meglepetésre kiderült, hogy egy német hacker feltörte az Apple ujjlenyomat-olvasóját, az Ars Technica úgy gondolta, jó lenne egy interjút készíteni a Starbug néven ismert hackerrel. Ennek alkalmából most egy részletesebb videó is felkerült a Vimeóra, amelyben minden lépés dokumentálva lett. 

Hirdetés

Starbug szerint egyébként a Touch ID feltörése meglehetősen logikus és egyszerű volt, és nagyjából 30 órát vett igénybe attól a perctől számítva, hogy a kezébe vette az iPhone 5S dobozát. Nem árt megjegyezni, hogy nem teljesen átlagos trükköket mutatott be ugyanakkor a hacker, aki egy speciális szkennert, nagyfelbontású lézernyomtatót és nyomtatott áramköri lap készítésére alkalmas eszközt is használt. 

A folyamat során elengedhetetlen volt az is, hogy a hacker kiváló ismeretekkel rendelkezzen az ujjlenyomat-olvasó szenzorokkal kapcsolatban. Starbug szerint az idő nagy része a szenzor specifikációinak megismerésével ment el, annak ismeretében másfél óra alatt is végzett volna. A német hacker sajnálja, hogy az Apple nem írt ki versenyt a Touch ID feltörésére, ami neki kicsit sem volt kihívás. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.