Hirdetés

Ilyen lesz az iPhone 6



|

Úgy tűnik, szinte minden fontosabb részletet tudni lehet az iPhone 6-ról.

Hirdetés

A napokban szinte biztossá vált, hogy szeptember 9-én mutatkozik be mindkét új iPhone 6. A VentureBeat egy átfogó körképet, specifikációkat is közölt ennek kapcsán az Apple következő okostelefonjáról. Az információkat egy meg nem nevezett forrástól kapták, és sok esetben megerősítették a korábbi híreszteléseket. 

Hirdetés

A VentureBeat is azt mondja, hogy az Apple szeptember 9-én mindkét iPhone 6-ot bemutatja, a 4,7 és az 5,5 hüvelykeset egyaránt. Ennek ellenére a kisebbik phablet már szeptember közepén, de a nagyobbik csak egy hónappal később jelenik meg a boltokban. Ez az állítás szintén összhangban van a szó-beszédekkel, amelyek szerint az 5,5 hüvelykes tepsifon csak később kerül sorozatgyártásba. 

Ezúttal a készülék kapcsán 2 GHz-es A8-as processzort, NFC-s képességeket és 802.11ac-s Wi-Fi-t emlegettek. Ezen belül is most a Qualcomm MDM9x35-ös modemje került szóba az NXP NFC-s lapkájával és a Broadcom Wi-Fi-s chipjével. 

 

 

Szintén fejlődik a Touch ID-s szenzor, ami az apróbb javításoknak köszönhetően gyorsabban olvassa majd be az ujjlenyomatokat, és kevesebb hibával dolgozik. Természetesen erre szükség is lesz, hiszen a közelgő mobilos fizetési rendszerhez fokozott biztonság is kell. 

Talán kissé csalódást jelent, hogy újra arról szólnak a hírek, nem lesz zafírüveg az iPhone 6-on. Most azt mondják a titkos források, hogy a Gorilla Glassnál keményebb a rejtélyes, extrém erős anyag, de nem a zafírüvegről van szó. Mindez szintén egybeesik a későbbi pletykákkal, ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a kettő közül az 5,5 hüvelykes modellnek már a legtöbben zafírüveget vizionálnak. Ebben van is valami, ugyanis az Apple arizonai gyárában olyan összegeket költöttek el az utóbbi negyedévben, hogy az nagyfokú sorozatgyártásra utal - az pedig túl sok lenne csak az iWatch-nak, hiszen akár 200 millió iPhone-ra is elég lehet. 

 

 

A mostani beszámolóban azt is megemlítették, hogy az Apple az iPhone-ok és a Beats fejhallgatók speciális csatlakoztatásával is kísérletezik, a Lightning csatlakozón keresztül. Ez szintén valószínű extra lehet, főleg annak a fényében, hogy az Apple nem is olyan régen mutatta be a Lightning kábel MFi specifikációját. Azt persze nem lehet tudni, hogy végül megkapjuk-e ezt a funkciót már szeptemberben, de ha igen, akkor egy plusz lapkának hála az iPhone-ok egyből felismernék, ha egy Beats eszköz csatlakozik hozzájuk. 

A VentureBeat mostani beszámolója kapcsán többen megjegyezték, hogy bár az információik a múltbéli pletykákat tovább valószínűsítik, és hitelesnek tűnnek, azért nem lehet őket készpénznek venni. Elvégre pont ők állították korábban, hogy az Apple a Swatch-csal együtt dolgozik az iWatch-on: az óragyártó azonban hevesen tiltakozott az elképzelés ellen. 

Miközben bizonyára lesznek még meglepetései az Apple-nek az új phabletekkel kapcsolatban, addig jó hír, hogy már csak egy bő hónap választ el minket a bemutatótól. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.